Kis pénz, kis vízilabda Szentesen? Hozzáadás a gyűjtőhöz
A Legrand ma a címvédő otthonában kezd a bajnokságban

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-10-21 | Szélpál László

Izgalommal várják a szentesi pólódrukkerek, vajon mire lesz képes a nyáron gyengült Legrand férficsapata a ma induló bajnokságban. Kiesési problémája biztosan nem lesz, de erősen kérdésesnek tűnik a középmezőnyben való szerepvállalása.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Berki András edző nincs könnyű helyzetben. Fotó: Vidovics Ferenc
Az elmúlt nyár is olyan volt Szentesen, mint a többi. Hiába nevelnek a Kurca partján évről évre tehetségeket, azokat képtelenek megtartani. Most például Juhász Zsolt a Szegedbe, Szabó Nándor pedig az Újpestbe igazolt. És akkor még nem is említettük Plézer János távozását. A pénz bizony nagy úr, nehéz úgy merész terveket szövögetni, amikor az éves költségvetés mindössze 11 millió forintra zsugorodott.

– Mit tudnánk ez ellen tenni? – kérdezett vissza Berki András edző. – Tudomásul vesszük a megváltozhatatlant, és azzal főzünk, amink van, azzal a játékosállománnyal dolgozunk, amely a rendelkezésünkre áll. A mostani esztendő annyiban különbözik a többitől, hogy míg korábban mindig sikerült egy-két tehetséget az ifjúsági gárdából felhozni, most erről nemigen beszélhetünk. A legutóbbi évadban a nyolcadik, előtte a hetedik, még előtte a kilencedik helyen végzett a Szentes az OB I-ben.

EZT A HELYEZÉST VÁRJA A DM ÉS A DV: 9.

Legrand-Szentes:
A legutóbbi bajnokságban kellemes meglepetésre a nyolcadik helyen zárt a Legrand-Szentesi VK. Csakhogy azóta meggyengült a Kurca-parti alakulat, hárman távoztak a gárdából, és csak egy pólós érkezett. A nemrég megrendezett MÉH-kupán nem vallott szégyent az együttes, de nem valószínű, hogy meg tudná ismételni a tavalyi bajnoki eredményét. Lehet, hogy még a 9. helyhez is bravúrt kell bemutatnia, de úgy gondoljuk, erre képes lehet a fiatal társaság.

Most ehhez jókora bravúrra lenne szükség. A közelmúltban befejeződött hazai rendezésű MÉH-kupa bebizonyította, arról szerencsére nem lesz, nem lehet szó, hogy a Legrand pofozógép lenne a legjobbak között, de a nagy eredmény, olyan, amelyre felkapja a fejét a szakma, annak esélye egyelőre nem látszik.

– Ez esetleg akkor valósulhatna meg, ha rendkívül fegyelmezetten játszanánk, ha igazi csapatként tudnánk funkcionálni – folytatta a tréner. – Ha nem akarjuk átlépni az árnyékunkat, ha mindenki becsülettel, nagy odaadással elvégzi a rábízott feladatot, akkor néhány meglepetésre azért képesek lehetünk. A Domino, a Vasas, az Eger és a Szeged kiemelkedik a mezőnyből, az Újpest, a Pécs és a Fradi „sötét ló", mi a Szolnokkal, a BVSC-vel és az OSC-vel fogunk majd nagyokat csatázni. A Neptunnál viszont egyértelműen jobbak vagyunk. Reálisan nézve a 8–11. helyek egyikére tarthatunk igényt.

A felkészüléssel nem volt gond, a gárda elvégezte a betervezett munkát. Mivel már korán, július közepén elkezdődött az alapozás, a szakvezetés kétszer négy nap pihenőt iktatott a programba. Tette ezt azért is, mert a Szentesnek igazából a negyedik fordulóban kezdődik a bajnokság, amikor is az Újpest látogat a ligeti uszodába. Addig ugyanis utaznak a Dominóhoz (a meccs ma 11.30-kor kezdődik Pesten, a Kőér utcai medencében), fogadják a Vasast, majd mennek az Egerhez...


A Legrand-Szentesi VK kerete

Elnök: Beleon Zsolt
Edző: Berki András
Játékosok: Horváth Tamás, Ujházi Attila, Sipos Viktor (kapusok); Torday Árpád, Alekszander Acsimov, Gábor Barnabás, Oláh István, Herczeg György, Jaksa Márk, Papp Gábor, Szabó Sándor (szélsők); Szabó Tamás, Józsa Tibor (centerek); Vígh Róbert, Baranyi Zoltán, Araczki András, Szollár László (bekkek); Németh Dániel, Döbrőssy Viktor (irányítók)
Érkezett: Alekszander Acsimov (VPK Becsej – szerb)
Távozott: Juhász Zsolt, Plézer János (mindkettő Szeged Beton VE), Szabó Nándor (Újpest)