Nincs meg a tettes a kézigránátügyben Hozzáadás a gyűjtőhöz
A szentesi rendőrségnél megállt a tudomány

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-10-19 | Korom András

Értékelhető adatok, nyomok híján lezárta a vizsgálatot a szentesi rendőrség a jegyző házánál történt kézigránátos merénylet ügyében. A jegyző azt mondta, nem kíván többé foglalkozni a történtekkel.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Szentesi Rendőrkapitányság korábban DNS-vizsgálatra küldte annak a kézigránátnak a darabjait, amely augusztus végén Sztantics Csaba jegyző házának erkélyén robbant fel. A minap megérkezett szakértői vélemény nem hozott fordulatot az ügyben: az elemzett DNS-minta alapján sem sikerült a merénylő nyomára jutni. A nyomozást vezető Tyityán László őrnagy elmondta lapunknak, értékelhető adat nem áll rendelkezésünkre, ezért a tettes kilétét a jelenlegi információk birtokában nem lehet megállapítani. A szakértő által talált mintákkal megegyezőt nem találtak abban a rendszerben, amely a korábbi bűnelkövetők adatait tárolja, a DNS-minták alapján. Így nem jutottak előbbre a szentesiek ebben az ügyben.

A város lakóit azóta is foglalkoztatja a példátlan eset, és nagyon várták, hogy kerüljön kézre a tettes. A bűnügyi osztály vezetője kijelentette, az ügy minden részletére vonatkozóan gyűjtöttek adatokat, a történet minden szereplőjét, minden tanút és lehetséges elkövetőt kihallgattak, ám ez a munka sem hoztak eredményt. Az ügyészségnek sem volt ötlete arra, hogyan lehetne folytatni a nyomozást.

A történet sértettje, Sztantics Csaba és családja szerencsére épségben úszta meg a merényletet. A nyomozás sikertelenségének hírére a jegyző nem kívánt reagálni. – Mit mondhatnék? Rendőrségi ügy, amivel a jövőben nem kívánok foglalkozni – mondta.