Egységes megyei stratégia
Dátum: Október 18, szerda, 17:06:06
Téma: Hírek


Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke öt kistérségi vezetővel folytatott megbeszélést a megye fejlesztési lehetőségeiről, valamint a térségek és a megye kapcsolatának gazdasági helyzetéről. Az egyeztetésen Bedő Tamás Csongrád, Buzás Péter Makó, Nagy Sándor Kistelek, Nógrádi Zoltán Mórahalom és Szirbik Imre Szentes polgármestere, megyei képviselők vettek részt.

Magyar Anna elnök elmondta, kiemelten fontosnak tartja, hogy a megye ne csak intézményfenntartó szerepet töltsön be, hanem stratégiai kérdésekben is kompetenciát mutasson fel. Egy fórumot szeretnék biztosítani arra, hogy a kistérségek elképzeléseiről egyeztetni tudjunk és a megye egységes stratégiáját meghatározzuk – tette hozzá a megyei közgyűlés elnöke.

Magyar Anna hangsúlyozta, a megyei önkormányzat a pártpolitikai szempontokat háttérbe szorítva hatékony szakmai munkára törekszik és ez csak együttműködéssel jöhet létre.

Szirbik Imre, Szentes polgármestere szerint, a fejlesztési stratégának a gazdaságfejlesztésre kell irányulnia, mivel így teremthető meg a további beruházásokhoz a forrás.

Létrehoztunk Kistelek környező településeivel egy kis és középvállalkozás fejlesztő központot, melyben minden önkormányzat egyenlő arányban tag és egyenlő arányú szavazati joggal él. Reméljük, hogy Kistelek és a térség települései a vállalkozók, valamint az önkormányzat összefogásával tovább tudnak fejlődni – mondta Nagy Sándor, Kistelek polgármestere.

Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere hangsúlyozta, egyik kistérség sem fejlődhet a másik rovására, a fő cél pedig, hogy a munkahelyteremtés, a gazdaság, az infrastruktúra és az idegenforgalomi fejlesztések területén kialakuljon a megfelelő munkamegosztás. A kistérség és a megyei vezetők politikai felelősége közös abban, hogy a jövő évtől megnyíló európai uniós források valóban kitörési lehetőséget jelentsenek a térség számára – tette hozzá Mórahalom polgármestere.







A cikk tulajdonosa: PROMENAD - a vidék hírportálja...
http://www.promenad.hu/

A cikk webcíme:
http://www.promenad.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=5728