Gyógylovagló diákok Hozzáadás a gyűjtőhöz
Egész nyáron készültek a versenyre a szentesiek

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-10-17 | Balázsi Irén

Második helyen végeztek a fóti integrált versenyen a szentesi Jó úton lóháton nevű alapítvány ifjú lovasai. Kézsmárkiné Piti Irén lovasterapeuta büszke lehet a tanítványaira, akik között a legfiatalabb még óvodás, a legidősebb tizenkilenc éves.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Egész nyáron keményen készültek az őszi országos megméretésre, ahol nyolc csapat közül szerezték meg az ezüstérmet. Tavaly egyébként negyedik lett a szentesi gárda, amely most fentebb léphetett a dobogón. Az önálló lovaglásban Orosz Mónika bizonyult a legjobbnak, Korbel Mária pedig harmadik helyezést szerzett. A gyógypedagógiai lovastorna kategóriában a kicsik korcsoportjában 2. Benedek Antal, 3. Földi Péter, míg a nagyoknál 2. helyen végzett Orosz Mónika. A szentesi csapat Kuncze Gábortól, az SZDSZ elnökétől vehette át a díjat.

Az alapítvány sokat köszönhet egy helybeli vállalkozónak, aki Kajás nevű lovát önzetlenül adja a lovasterápiát igénylő fiataloknak. A sajátos nevelési igényű gyerekeknek azért ajánlatos ez a terápia, mivel fejleszti a mozgásukat, erősíti a felelősségérzetüket. Az ifjú lovasok a gyakorlás előtt „leápolják" Kajást, majd a munka végén leszedik róla a szerszámokat, és adnak neki egy-egy „jutalomfalatot": répát meg almát.


Továbbá:
Kevés a helyi '56-os emlék a Kurca partján
A fele bizony dalolva megy?
Ügyfélszolgálat működik novembertől
Felújítás után ázott szét a lakás
Nehéz költségvetésre készülnek Szentesen