Ügyfélszolgálat működik novembertől Hozzáadás a gyűjtőhöz
Csak néhány napra zár be a szentesi nyugdíjbiztosító

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-10-16 | Balázsi Irén

Cáfolta a nyugdíj-biztosítási igazgatóság országos és megyei illetékese azt a lapunk tudomására jutott információt, miszerint novembertől megszüntetik a szentesi egységüket, a munkatársakat pedig elbocsátják. Kiderült: ügyfélszolgálatot működtetnek hétköznapokon, s a szentesieknek nem kell Hódmezővásárhelyre utazniuk, hogy érdemi választ kapjanak kérdéseikre.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fotó: Tésik Attila
Elterjedt a hír Szentesen, hogy novembertől bezárják az Ady Endre utcában lévő nyugdíj-biztosítási intézményt. Egyesek azt is tudni vélték: már fel is mondtak a dolgozóknak. Hallottunk olyan változatot is, hogy a helybelieknek Hódmezővásárhelyre kell majd utazniuk ügyeik elintézése érdekében. A találgatások tisztázására lapunk megkereste az Országos Nyugdíj-biztosítási Igazgatóságot, ahol megtudtuk: az országgyűlés, illetve a kormány döntései az ágazatot is arra kötelezik, hogy a működtetését ésszerűsítse és költségtakarékosabbá tegye. Ennek jegyében történik a szervezet regionális átalakítása 2007 januárjáig, és ez a változtatás valamennyi igazgatási szervüket érinti. Kiss Sándor főcsoportfőnök tájékoztatása szerint az előkészületek már megkezdődtek.
Hozzátette: az átszervezés során alapelvnek tekintik, hogy az átalakításnak az ügyfelek ne lássák a kárát, a jogszolgáltatást az eddig megszokott helyen vehessék igénybe a jövőben is. Ezért Szentesen, az Ady Endre utcában az eddigi úgynevezett kihelyezett szakegységüknél ügyfélszolgálatot fognak működtetni. Ott továbbra is intézhetik ügyeiket a biztosítottak és a nyugdíjasok. A főcsoportfőnök azt is közölte: a megyén, adott esetben majd a régión belül szervezhető úgy a munka, hogy bizonyos feladatok „az egyes szervezeti egységek között mozgathatók lesznek". Kiss Sándor úgy fogalmazott: Szentesen továbbra is lesz képviselete a szervezetüknek, ahol a munkatársaik mindent megtesznek majd az ottani lakosok ügyeinek rendezése érdekében.

A Csongrád Megyei Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság vezetője, Dudás Józsefné lapunk érdeklődésére elmondta: a megszokott rendben és helyen fogadják novembertől is a szentesieket, akik az ügyfélszolgálati irodában bejelenthetik igényüket. Az viszont tény: a határozatot az ügyükben Hódmezővásárhelyen hozzák majd meg, ám a lakosoknak azért nem kell oda utazniuk. A hónap elején ellenben néhány napig tényleg bezár a szentesi egység, hogy a számítógépes rendszert a szervezeti változásokhoz alakítsák. Dudásné is megerősítette: az ügyfelek semmit sem észlelnek majd az átszervezésből, hiszen a nyugdíjbiztosító ügyfélszolgálatánál egy-két felkészült munkatárs érdemben foglalkozik velük. A változás viszont a jelenlegi kilenc dolgozójuk közül néhánynak „érvágást" jelent: ketten nyugdíjba mennek, mások Vásárhelyen vagy Szegeden folytatják a munkát a nyugdíjbiztosítónál.


Továbbá:
Felújítás után ázott szét a lakás
Nehéz költségvetésre készülnek Szentesen
Kívül-belül megújul a mozi
Elhagyott tárgyak ''börzéje'' a vásárhelyi strandon
Szentes környékén a folytatásra szavaztak