Pestre került a kupa Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-10-16 | Szélpál László

A második helyen végzett a négycsapatos MÉH-kupa férfi vízilabdatornán a Legrand-Szentesi VK. A viadalt veretlenül nyerte a BVSC.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Horváth nem csak jól védett, gólt is szerzett. Fotó: Vidovics Ferenc
Egy évvel ezelőtt a harmadik helyen végzett a hazai rendezésű MÉH-kupán a Legrand-Szentesi VK férfi vízilabdacsapata. Akkor a Szolnoké lett a serleg, megelőzve a BVSC-t. Mintha semmi sem változott volna, ugyanis a sorrendben nem következett be változás. A BVSC megint lehagyta a Szentest, és ezzel kupagyőztesnek mondhatta magát, lévén, hogy a Szolnok ezúttal nem jöhetett el a ligeti uszodába, fontosabb dolga akadt Debrecenben, az MK négyes fináléjában.

Visszatérve a MÉH-kupára: a vasutasok jó utolsó negyeddel az OSC-t ítéltették vereségre, a Szentes pedig remek első félidei játékkal a szlovákiai Kosicét még szombatont. Horváth Tamás nevéhez még egy ritkán látható bravúr is társult: harminc méterről vette be kollégája hálóját. A biztos vezetés tudatában Berki edző bátran nyúlt a cserékhez, akik voltak már jobb formában is...

Különdíjasok

A MÉH-kupán két díj átadására került sor: a legjobb centernek (Soós László-emlékdíj) a hazaiak játékosát, Szabó Tamást, a legjobb edzőnek (Mikó József-emlékdíj) pedig Bíró Attilát (OSC) választották.

Az utolsó, harmadik forduló – a sorsolás szeszélye folytán – úgy alakult, hogy mindkét találkozó helyosztóval ért fel. A harmadik helyért nem született meglepetés, a jobbik gárda, az OSC könnyedén győzte le a Kassát. A fináléban pompásan kezdett ugyan a Legrand, de az idő haladtával egyre jobban kidomborodott: főleg fejben fáradtak el játékosai. Ezt elsősorban a fórok kihasználásában lehetett látni. Tizenháromszor támadhattak emberelőnyben, de ezekből csak kettőt értékesítettek. Jogos volt a BVSC sikere.

A Legrand-Szentesi VK edzője, Berki András a következőket mondta együttese teljesítményéről: – Pozitívan értékelem a gárda játékát, hasznos, kiváló erőfelmérő volt a MÉH-kupa. Csapatként jól funkcionáltunk, a taktikai fegyelemmel sem volt gond. De az is megfigyelhető volt, hogy az elfáradásunkkal egyenesen arányban romlott az emberelőnyös helyzetkihasználásunk. Ezen feltétlenül javítanunk kell.

Legrand-Szentesi VK–Kosice 11–10 (2–1, 5–2, 3–3, 1–4)
A szentesi gólszerzők: Acsimov 3, Szabó T. 2, Horváth T., Papp G., Baranyi, Torday, Jaksa, Vígh R.
Legrand-Szentes–BVSC 7–10 (3–1, 2–3, 1–2, 1–4)
A szentesiek gólszerzői: Torday, Németh D. 3-3, Baranyi.

További eredmények: BVSC– OSC 14–12, OSC–Kosice 13–9.
A MÉH-kupa végeredménye: 1. BVSC 6, 2. Legrand-Szentes 4, 3. OSC, 4. VPK Kosice (szlovák) 0 ponttal.


Domino-BHSE: két MK-arany!

Mind a nőknél, mind pedig a férfiaknál a Domino-BHSE pólócsapata nyerte a Magyar Kupát. Az MK-négyes döntőjével avatták fel a vadonatúj debreceni sportuszodát.
Női döntő: Domino-BHSE-Polo SC–Újpest-OSC 19–10 (6–4, 4–1, 7–4, 2–1). Gólszerzők: Györe A. 4, Takács O., Tomaskovics, Valkay Á. 3-3, Kiss, Tóth I. 2-2, Bujka V., Kotsidou, ill. Primász 5, Ipacs 2, Zantleitner, Menczinger K., Ráski. A harmadik helyen a Dunaújvárosi Főiskola és a BVSC végzett.
Férfi döntő: Domino- BHSE–Vasas 11–7 (1–1, 5–1, 2–3, 3–2). Gólszerzők: Benedek 5, Kiss G. 3, Székely, Kovács O., Szívós, ill. Kovács R., Hosnyánszky 2-2, Varga Dénes, Steinmetz B., Varga Dániel. A harmadik helyen az Eger és a Szolnok végzett.