Kívül-belül megújul a mozi Hozzáadás a gyűjtőhöz
Hétmilliót költenek a szentesi filmszínházra

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-10-13 | Blahó Gabriella

A szentesi sétálóutcán a mozit is felújítja az önkormányzat. A homlokzat és az épület belseje is átalakul, de a munka ideje alatt is lehet látogatni a filmszínházat.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Mozi a korzón. A felújítás alatt is lehet filmet nézni. Fotó: Blahó Gabriella
Most az ötvenes évekből itt maradt padlóburkolatot is kicserélik a szentesi Őze Lajos Filmszínház aulájában abból a pénzből, melyet pályázat útján nyert az önkormányzat a kulturális minisztériumtól. Összesen 6,7 millió forintot költenek a mozira, mely a sétálóutca egyik legtetszetősebb épülete lesz. A homlokzatot újravakolják és újrafestik, kicserélik az ajtókat, a belső álmennyezetet, a vetítőteremben a padlót, a mozgáskorlátozottak számára pedig külön mellékhelyiséget építenek. A művelődési központ arról állapodott meg a kivitelező céggel, megpróbálják szakaszosan végezni a munkát, úgy, hogy a vetítés egyszer se maradjon el – tájékoztatott Kruzslicz Pál igazgató.

A következő napokban a külföldi sikerfilmek mellett magyar mozgóképek is láthatók. A közelgő nemzeti ünnep alkalmából vetítik Mészáros Márta A temetetlen halott című filmjét, azt követően pedig Gyöngyössy Bence Egy bolond százat csinál című filmje lesz műsoron – a szentesi kötődésű Gáspár Sándorral a főszerepben.


Továbbá:
Elhagyott tárgyak ''börzéje'' a vásárhelyi strandon
Előre meg akarnak egyezni Szirbikék
Balogh-Szabó marad a kapitány
Százmilliós géppel a rák ellen
Hatvan éve békességpártiak