Bajnoki főpróba Hozzáadás a gyűjtőhöz
Négy férficsapat pólózik a szentesi MÉH-kupán

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-10-12 | Szélpál László

Holnap és szombaton második alkalommal rendezik meg a ligeti uszodában a Szentes-MÉH-kupa nemzetközi férfi vízilabdatornát. Az idei viadalon négy gárda vesz részt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Egy évvel ezelőtt hat együttes versengett a MÉH-kupáért. A győzelmet a Szolnok szerezte meg, megelőzve a BVSC-t, a házigazda Legrand-Szentesi VK a harmadik helyen zárta a felkészülési viadalt. Idén két együttessel kevesebb, négy indul a tornán. Magyarországot a Szentesen kívül a BVSC és az OSC képviseli, míg a viadal nemzetközi voltát a szlovák VPK Kosice indulása adja.

A torna programja

Péntek: VPK Kosice (szlovák)–BVSC (17), Legrand-Szentesi VK–OSC (18.30). Szombat: BVSC– OSC (9), Legrand-Szentes–Kosice (10.30), OSC–Kosice (12.30), Legrand-Szentes–BVSC (14).

– A hazai rendezésű torna kiváló alkalmat nyújt a pillanatnyi helyzetfelmérésre – árulta el Berki András, a Legrand-Szentesi VK trénere. – Azon túl, hogy fontos számunkra a jó szereplés, lemérhetjük, a felkészülésből eddig eltelt időszakban miként dolgoztunk, a hozzánk hasonló kvalitású csapatok ellen milyen szinten tudjuk alkalmazni a tanultakat.

Az edző azt is elmondta, ha tapasztal hiányosságokat, ami szinte biztos, akkor azok kijavítására marad még négy hetük. Ez egy kis magyarázatra szorul: az OB I ugyan már október 21-én megkezdődik, de a Legrand az első három fordulóban sorrendben a Dominóval, a Vasassal és az Egerrel találkozik... Az első szorosabb eredményre csak a negyedik játéknapon, az Újpest ellen mutatkozik némi remény.