Balogh-Szabó marad a kapitány Hozzáadás a gyűjtőhöz
A szentesieket foglalkoztatja, ki lesz az új kapitány

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-10-11 | Blahó Gabriella

A szentesi kapitányságot továbbra is megbízottként vezeti Balogh-Szabó Imre. Miután kiderült, hogy Földvári N. István képviselő lesz, többen is latolgatták, ki lehet a végleges utód. Kiderült: a megbízott vezető akár egy éven keresztül is irányíthatja a városi kapitányságot, amíg véglegesítik – vagy mást neveznek ki helyette.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi képviselő-testület tagja lett Földvári N. István, ezért megszűnt a szolgálati viszonya a rendőrségnél. Egy hónapja – a választást megelőző időszakban – a megyei főkapitány Balogh-Szabó Imrét bízta meg a kapitányság vezetésével. Mint megtudtuk, a közrendvédelmi osztály vezetője a jövőben is ellátja ezt a feladatot, a szolgálatról szóló törvény a megbízás időtartamát egy évre engedélyezi. Ezzel a lehetőséggel él Lukács János megyei főkapitány.

A szentesieket foglalkoztatja, ki lesz az új kapitány. Sokan Tyityán László őrnagyot is el tudnák képzelni a vezetői székben. A bűnügyi osztály vezetője lapunknak azt mondta, megtisztelő számára egy ilyen társadalmi elvárás, de korrekt módon nem tud eleget tenni a feladatnak, családi okok miatt. Az őrnagy nem azért nem vállalja a feladatot, mert visszariadt volna, hanem mert a kapitány teljes jelenlétét igénylő munkát a jelenlegi helyzetben tisztességgel nem vállalhatja el. Elmondta, megbízott felettesével együtt szereztek végzettséget a rendőrtiszti főiskolán, barátok, és közöttük a munkakapcsolat kifejezetten jó.

A megbízott kapitány a főkapitány döntésére vár. Mindaddig marad a pozíciójában, amíg nem kap más feladatot. Megkérdeztük tőle, szeretne-e kinevezett kapitány lenni, így válaszolt: „Az az őrmester, aki nem akar tábornok lenni, nem való katonának."

A városban azt is beszélték, a csongrádi kapitány irányítja hamarosan a szentesi rendőrök munkáját is. A csongrádi kapitányság vezetője, Rádi Norbert ezzel kapcsolatban azt mondta: mindez pusztán találgatás.

Szentesen akad bőven feladatuk a rendőröknek, hiszen komoly bűncselekmények felderítésére vár a közvélemény. A megbízás és a kinevezés közötti különbség nem változtat a rendőrség munkáján – hangsúlyozta Tuczakov Szilvána szóvivő.


Továbbá:
Százmilliós géppel a rák ellen
Hatvan éve békességpártiak
Épül Csete kápolnája
A nyolcból a doktor nyert
Földvári elbúcsúzik a rendőrségtől