Bódi segíteni szeretne Hozzáadás a gyűjtőhöz
Egykori válogatottal erősödött a Szentesi VK

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-10-10 | Szélpál László

A nyáron egykori válogatottal erősített a Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK. Bódi Anett a Dunaújvárosi Főiskola együtteséből érkezett a Kurca partjára.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fotó: Vidovics Ferenc
Bódi Anett tevékeny részese volt a Dunaújvárosi Főiskola menetelésének. Mihók Attila csapata a legutóbbi bajnokságot nem számítva uralta a hazai mezőnyt, rendre pontvesztés nélkül nyerte az aranyakat. Bódi mégis távozott...

– Hogy miért váltottam? – kérdezett vissza a jobbszélső. – Nem szolgálhatok szenzációval, már régen el akartam jönni. Sok volt, nagyon sok az ott eltöltött hat évad. Úgy éreztem, váltanom kell, szükségem van új környezetre, új társakra, új edzőre. Leültünk, megbeszéltünk mindent, nekem mehetnékem volt, de ők sem igen marasztaltak.
Végül Szentesen kötött ki.

– Két lehetőség adódott előttem: vagy az Eger ajánlatát fogadom el, vagy pedig a Szentesét. Nem sokat gondolkodtam, mivel a Hungerit lényegesen erősebb alakulat, mint a Heves megyei. Meg aztán innen jól ismerem Szremkó Szuszit és Tóth Andit is. Úgy gondolom, itt tudok segíteni a csapatnak.

Hat év után váltott

Bódi Anett 1980. november 10-én Dunaújvárosban született. Szülőváro-
sában kilencesztendősen kezdett el pólózni. Később vízilabdázott a BEAC csapatában is, majd visszatért Újvárosba. Hat évadon át szolgálta nevelőegyesületét, idén augusztusban pedig a Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK-ba igazolt. Pályafutása alatt a junior és a felnőtt válogatottban is szerepelt. A Dunaújváros játékosaként négyszeres magyar bajnoknak vallhatja magát.

Ez rá is fér Kocsis István gárdájára. A Dunaújváros ellen kiestek a kupából, majd a bajnokságban is egy góllal alulmaradtak.

– Kijött, hogy a felkészülés alatt jóformán nem játszottunk mérkőzést. Nekünk a volt csapatom elleni találkozók voltak a felhozó meccsek... A harmadik összecsapáson azért már elég biztatóan mozogtunk. A bajnoki mezőnyből a címvédő Domino- BHSE messze kiemelkedik, a második helyre három gárda, a Dunaújváros, az OSC és mi hajtunk. Szinte megjósolhatatlan, hogy melyikünk ér oda.

Anett bő másfél hónapja költözött Szentesre. Ennyi idő elég ahhoz, hogy jelenlegi gárdáját összehasonlítsa volt csapatával.
– Itt teljesen más munka folyik, mint otthon. Újvárosban mindennap kettőt edzettünk, teljesen belefáradtam, belefásultam a rengeteg melóba, Szentesen azért nem egészen így van. Az anyagiak sok mindent meghatároznak. Ott mindenre a profizmus volt jellemző, ettől azért a Szentesi VK még elég messze áll. Ezzel együtt jól érzem magam új állomáshelyemen.


Továbbá:
A bennmaradásért küzdenek
Végig vezetve nyert a Pick Szeged a Breszt ellen
Ki a legjobb? Ferroép-Szeged!
A Pick-játékosok bizakodnak
A Ferroép-Szeged a Világkupa mai fináléjában