A nyolcból a doktor nyert Hozzáadás a gyűjtőhöz
Eperjesen most azt találgatják, ki lesz az alpolgármester

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-10-06 | Blahó Gabriella

Eperjesen indultak a legtöbben a polgármesteri posztért, és a nyolc jelölt közül dr. Kiss Csaba háziorvos került ki győztesen a helyhatósági választáson. Praxisát nem adja fel, társadalmi megbízatással látja el a tisztségét, ezzel is spórol az önkormányzat. A leköszönő polgármester képviselőjelöltként indult, és ő kapta a legtöbb szavazatot.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Kiss Csaba háziorvos nyitna az orosházi kistérség felé. Fotó: Blahó Gabriella
Kihívás és megtiszteltetés a polgármesterség dr. Kiss Csaba számára, aki öt éve háziorvos Eperjesen és Árpádhalmon. Idén március óta a kissé távolabb eső Nagytőke betegeit is ellátja, összesen ezerötszáz páciens egészsége felett őrködik. Társadalmi megbízatásban vállalja a falu vezetését a következő négy évre, és praxisát nem adja fel – ezt a választási bizottság szerint meg is teheti. A főállású polgármesterséghez képest ez némi megtakarítást jelent az alacsony költségvetésű önkormányzat számára. Jövő kedden délelőtt veszi át a hivatalt, aznap délután tartják meg az első testületi ülést. Kiss Csaba egyelőre nem akarta elárulni, kit nevez meg alpolgármesternek, mint mondta: az legyen meglepetés.

A helybeliek kíváncsiak arra, vajon ki lesz az alpolgármester. A megkérdezettek közül sokan úgy gondolták, a korábbi faluvezető kaphat erre felkérést, Kollár János ugyanis a képviselőjelöltek között a legtöbb szavazatot kapta, szám szerint 216-ot.

A doktor 102 vokssal lett első a nyolc jelölt közül, az utána következő Bertus Ildikó éppen tízzel kevesebbet kapott. A hivatal munkatársaként Bertus Ildikó azért indult a választáson, mert a Kollárral megkezdett munkát folytatva szeretné látni, s számít arra, hogy munkájával a jövőben támogathatja az új polgármestert. Kiss Csaba ezzel kapcsolatban teljesen nyitott. Álláspontja szerint a napi teendők, a pályázatírás, a közmunka megszervezése nem feltétlenül igényli az ő jelenlétét, fontos ügyekben azonban nélkülözhetetlen a polgármester személyes jelenléte.

A nyolcak sorrendje

Csongrád megyében Eperjesen jelöltették a legtöbben magukat polgármesternek. A szavazatok száma eképpen alakult: dr. Kiss Csaba 102, Bertus Ildikó 92, Horváth Ferenc 47, Agócs István 36, Kacziba József 32, Duhaj László 15, Csombóné Szaniszló Margit 10, Palkó Károly Zoltán 9.

A doktor szerint a szentesi kistérségi együttműködés alapvetően hasznos Eperjes szempontjai szerint, a kapcsolatok megtartása mellett érdemes lehet nyitni Orosháza felé. Az európai hírű Gyopárosfürdő szomszédságában megszerzett eperjesi természetvédelmi terület, a Királyság-puszta turisztikai vonzerővel bír – erre lehet építeni. A közlekedés átalakítása szintén nagyon fontos feladat, hiszen a fiatalok azért költöznek el a faluból, mert nem tudnak eljárni a városokba dolgozni. A doktor felesége, Széll Márta a szociális területen szeretne közreműködni Eperjes érdekében. Az önkormányzat az alapvető feladatait mindenképpen ellátja, és a fejlődés lehetőségeit megragadja – ígéri Kiss Csaba. A polgármester szerint a falu ölébe ajándékként semmi nem hull, mindenért meg kell majd küzdeni.


Továbbá:
Földvári elbúcsúzik a rendőrségtől
Nehéz helyzetben Szirbik Imre
Per várhat a két orvosra
Szirbik ismét győzött
Koszta Józsefet ünneplik Szentesen