Nehéz helyzetben Szirbik Imre Hozzáadás a gyűjtőhöz
Komoly egyeztetésre lesz szükség

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-10-04 | Balázsi Irén

A kormánypártiak ugyan több mandátumhoz jutottak Szentesen, mint a jobboldaliak, mégis komoly egyeztetésre lesz szüksége Szirbik Imre újjáválasztott polgármesternek a fontos döntések meghozatalakor.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A testületbe 11 képviselője jutott be az MSZP–SZDSZ-szövetségnek: Baranyi Imre, Demeter Attila, Füsti M. Lajos, Hornyik László, Janó Tibor, Móra József, Szűcs Lajos, Törőcsik Zoltán és Varga Árpád egyéni körzetből, Geréné Dunaháti-Vas Márta és Pásztor Antal pedig listáról. A Fidesz–KDNP-frakciónak nyolc tagja van: egyéni választókerületben győzött Antal Balázs Tibor, Gyenes Ágota, Sipos Antal, Zoltai Gábor László, míg listáról került be Szirbik Imre egyik ellenfele, a polgármesterségért is indult Dongó László, Halmai István András, Kozák János és Rébeli Sz. Tamás.

A Szövetség Szentes Felemelkedéséért Egyesületből ketten jutottak mandátumhoz a kompenzációs lista alapján: Szirbik másik ellenfele, Földvári Nagy István és Horváth István. A másik civil szervezet, az Együtt Szentesért Bácskainé Fazekas Mártával képviselteti magát a testületben, ő szintén listáról jutott be az önkormányzatba. Az egyetlen független képviselő, a testület rangidős tagja, Ollai Istvánné egyéni körzetben nyert, mint 1994 óta mindig. A kormánypárti városvezetésnek mint lehetőség kínálkozik Ollainéval és a két civil szervezettel megállapodni egy-egy fontos döntés meghozatalakor, ha a nyolc fideszes előreláthatólag elutasítja majd a városházi előterjesztéseket.


Továbbá:
Földvári elbúcsúzik a rendőrségtől
Per várhat a két orvosra
Szirbik ismét győzött
Koszta Józsefet ünneplik Szentesen
DNS-minta a kézigránátról