Gémes: Nem várok a csodára Hozzáadás a gyűjtőhöz
Független polgármestert választott Szegvár

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-10-04 | Blahó Gabriella

Gémes László fölényesen nyerte a polgármester-választást Szegváron. A falu új vezetője ígéri, nem vár a csodára, keményen dolgozni fog a településért.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Gémes László kétszer annyi szavazatot kapott, mint az utána következő. A fiatal gazda változást hozhat. Fotó: Karnok Csaba
Szinte szám szerint ugyanannyi szavazatot kapott a polgármester-választáson Gémes László, ahány ajánlószelvényt gyűjtött össze a jelöléshez. Így elmondható, hogy aki vele találkozott, mind rá voksolt. 1126 szegvári mondott igent Gémesre, aki így megszerezte a szavazatok 57 százalékát. Az új polgármester az előző ciklusban tagja volt a képviselő-testületnek, az utóbbi két-három évben tevőlegesen is részt vett a településfejlesztésben. Ezt kívánja folytatni a jövőben is.

Képviselők

A testületnek mindössze két új tagja van. A korábbi grémiumból újra megbizatáshoz jutott, a leadott voksok számának sorrendjében: Lukács Istvánné tanárnő, Puskásné Halál Ágnes szociális szakember, Szabó Tibor közgazdász, Csatordai Ferenc kereskedő, ifj. Kovács Béla gazdálkodó, Bárány Józsefné könyvelő, Bába Miklós gazdálkodó, Bucsányi László raktárvezető, R. Nagy Mihály gazdálkodó.

– Nem akarok a csodára várni – mondta Gémes László. A pályázati források megszerzéséhez önerőként a munkaerőt tervezi megjelölni Gémes, akinek álláspontja szerint az időben és széles körből szerzett információ vagyonná alakítható értékkel bír. – A Kurca rehabilitációja nyilvánvalóan folytatódik. A kitörési pontnak tekinthető pezsgő szegvári kulturális élet fellendíti a falusi turizmust, ha a pénzügyekben okosan gazdálkodunk – véli. A művelődésszervezőknek elsősorban a kultúra ápolása a feladata és nem a támogatások megszerzése, ebben ígér segítséget. Nyitott önkormányzatot képzel el, több teret ad az egyes képviselőknek.

A rendkívüli munkabírásáról ismert mezőgazdasági szakember kora hajnalban kel és késő estig dolgozik. Az öntevékeny Gémes László újabb és újabb feladatokat talál ki magának, ha történetesen az előzőeket már megoldotta. Tervei szerint a képviselőket kirándulásra viszi néhány magyarországi faluba, ahol hasznos információkat gyűjthetnek. Szenczi Sándorné leköszönt polgármester asszonnyal nagyon jó, együttműködő viszonyban van. Szencziné hasonlóképpen nyilatkozik az új polgármesterről. A választáson Gémes riválisaként szereplő Buda Richárd feleannyi, összesen 582 szavazatot kapott.

A nagyításhoz kattintson a képre!



Továbbá:
Földvári elbúcsúzik a rendőrségtől
Nehéz helyzetben Szirbik Imre
Per várhat a két orvosra
Elkerülték a rablók a sírt
Szirbik ismét győzött