Froman nyerte a választást Hozzáadás a gyűjtőhöz
Fromanné Setényi Erzsébet feladta munkáját a hivatalban

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-10-05 | Blahó Gabriella

Felmentését kérte tegnap az árpádhalmi hivatalban Fromanné Setényi Erzsébet, miután a polgármesteri tisztségért folytatott küzdelemben alulmaradt volt férjével szemben. A csekély különbség arra enged következtetni, hogy az árpádhalmiak érezték a választás tétjét.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Froman és Fromanné. Mindössze 13 szavazattal kapott többet az ötödik ciklusát kezdő polgármester, a volt férj. Fotó: Tésik Attila
A 470 szavazásra jogosult árpádhalminak valamivel több mint a fele élt választójogával vasárnap. Froman Róbert 103, Fromanné Setényi Erzsébet 90, Szarka Attila pedig 59 szavazatot szerzett a polgármester-választáson. Hétfőn reggel Fromanné a polgármesteri hivatalban gratulált volt férjének a választási győzelemhez.

– Azt gondoltam, az etikett és az udvariasság kívánja, hogy így tegyek – mondta Fromanné, aki szerint volt férje kitért a gratuláció elől. Az asszony nyugdíjasként vállalt köztisztviselői feladatokat a községházán, napi négy órában, határozott idejű szerződés keretében november 30-áig. Fromanné tegnap kérte a jegyzőt, mentse fel a munkavégzés alól. A volt feleséget az elmúlt napokban sokan hívták telefonon és állították meg az utcán azzal, sajnálják, hogy nem mentek el szavazni. Az árpádhalmiak egy része úgy nyilatkozik, mindenki a másikban bízott, Erzsébet érdekében megfelelő lesz a részvétel.

„Most már mindegy, hiszen a választásnak vége, egy másik fejezet kezdődik az életemben" – fogalmazott Fromanné. Úgy látja, talán többet kellett volna kampányolnia, és világossá kellett volna tennie álláspontját az önkormányzat működésével kapcsolatban. „Talán többet kellett volna beszélni arról, amit mindenki tud a faluban" – fogalmazott sokat sejtetően.

Froman Róbert azt mondja, neki nem kellett házalnia, mert régóta ismerik az emberek. Erzsébet munkáját tudja nélkülözni, hiszen a volt feleség már májusban elkezdte betanítani az egyik fiatal kolléganőjét. Froman állítása szerint az önkormányzat kasszájából 14 millió forint hiányzik.

Mészárosné Lengyel Erzsébet újraválasztott képviselő, aki az előző ciklusban alpolgármesteri tisztséget töltött be, kérdésünkre válaszolva azt mondta: az adósság 32 millió forint. Szerinte nem véletlen, hogy Fromanné csak tizenhárom szavazattal maradt le volt férjétől. Mészárosné 1958 óta él a településen. Szerinte Froman felemelkedésében Erzsébet komoly szerepet vállalt, minden módon segítette a férfit.