Földvári elbúcsúzik a rendőrségtől Hozzáadás a gyűjtőhöz
Nyugdíjba megy, és képviselőként a városért dolgozik

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-10-05 | Balázsi Irén

Mandátumot szerzett a szentesi képviselő-testületben Földvári Nagy István, akinek ez a megbízatása összeférhetetlen a rendőrkapitányi tisztséggel. Ezért nyugdíjaztatását kéri a jövő héten Lukács János dandártábornoktól. A Szövetség Szentes Felemelkedéséért Egyesület színeiben a város érdekeit tartja majd szem előtt képviselőtársával, Horváth Istvánnal.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Harmincegy évi szolgálat után elbúcsúzik a rendőrségtől Földvári Nagy István. Fotó: Tésik Attila
Szeptembertől szüneteltette szolgálati viszonyát Földvári Nagy István rendőrkapitány, aki polgármester- és képviselőjelöltként is indult a helyhatósági választásokon a Szövetség Szentes Felemelkedéséért Egyesület színeiben. Azóta Balogh Szabó Imre alezredes megbízott vezetője volt a Szentesi Rendőrkapitányságnak. A pálmás logójú civil szervezetből ketten jutottak be az önkormányzati testületbe listáról: Földvári és az egyesület elnöke, Horváth István.

„Tekintettel arra, hogy mandátumot szereztem, ezért a hivatásos szolgálatról szóló törvény a képviselővé történt megválasztásomat összeférhetetlennek említi" – mondta Földvári Nagy István. Így a 31 éves szolgálati viszonya a jogszabályból adódóan megszűnik, amikor jogerős lesz a választási bizottság határozata. Földvári úgy tervezi, hogy a jövő héten szolgálati nyugdíjba kéri magát. Az utód személyéről azzal egyidejűleg dönt majd Lukács János dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány.

Földvári Nagy István előre megtervezte, hogy mihez kezd, ha nyugállományba vonul. Kapott állásajánlatokat Szentesen és vidéken is, de nem költözik el a városból. Már csak azért sem, mert Horváthtal együtt akarnak tenni Szentes felemelkedéséért az önkormányzatban.

– A kialakult helyzetben nem volt egyszerű szavazatokat gyűjteniük a civileknek – értékelte a választásokat Földvári. Ez azonban nem vette el az augusztusban alakult szervezet tagjainak a kedvét, nem szélednek szét. A képviselő-testületben észpártiak lesznek: minden jó dolgot támogatnak, ami előre viszi a települést. Az Összefogás Szentes Felemelkedéséért Egyesület nem azt fogja nézi, hogy a bal- vagy a jobboldaliaké az ötlet, hanem arra voksolnak, ami a város érdeke.


Továbbá:
Nehéz helyzetben Szirbik Imre
Per várhat a két orvosra
Szirbik ismét győzött
Koszta Józsefet ünneplik Szentesen
DNS-minta a kézigránátról