Lázár helyzetértékelése Hozzáadás a gyűjtőhöz
Úgy látja, Makón, Szentesen újjá kell szervezni pártját

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-10-03 | Bakos András

Szentesen és Makón újjá kell szervezni a Fideszt – mondta a választási eredmények ismeretében a nagyobbik ellenzéki párt megyei elnöke, Lázár János. A vásárhelyi politikus szerint napokon belül eldől, kit jelölnek a megyei közgyűlés elnöki posztjára, és ott megszerzett többségük garantálja, hogy megújul az az önkormányzat. Ami a szegedi eredményt illeti: Lázár gratulál Botka Lászlónak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Lázár János: – Remélem, a jövőben jobban együtt tudunk majd működni a szegedi polgármesterrel, Botka Lászlóval. Fotó: Tésik Attila
Egyértelműen nőtt a támogatottsága a Csongrád megyei választók körében a Fidesznek, ezt jelzi több településen a választási eredmény, és az új megyei közgyűlés összetétele is – így kommentálta lapunk kérdésére a vasárnapi eredményt Lázár János, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Csongrád megyei elnöke. A vásárhelyi politikus azt mondta, a megyei közgyűlésben megszerzett húsz mandátumuk a garancia arra, hogy jó irányban változik majd a megyei önkormányzat munkája. Arra a kérdésünkre, kit jelöl a párt a közgyűlés elnöki posztjára, Lázár azt mondta, ez napokon belül eldől a megyei egyeztető fórumokon.
– Szeretném, ha a Fidesz vezette kistelepülési és városi listáról bejutott húsz képviselő közül kerülne ki a leendő elnök, és ezt az álláspontot fogom képviselni az egyeztetések során – mondta Lázár.

A városi eredményekről szólva azt mondta, fontos, hogy Mórahalom és Kistelek ily módon maradt fideszes vezetésű önkormányzat, és lett volna esély a győzelemre Csongrádon is, ha megszületik a jobboldali összefogás. A makói és a szentesi eredmény ismeretében szerinte újjá kell szervezni a pártot mindkét városban. Hódmezővásárhelyen a párt által vezetett jobboldali szövetség a rendszerváltás óta a legjobb eredményt érte el a választók bizalmából a közgyűlésben.

Lázár lapunk kérdésére azt mondta, ő békejobbot nyújt a helyi baloldalnak, és kész az együttműködésre. Hozzátette, megint bebizonyosodott, hogy alapvetően negatív kampánnyal nem lehet választást nyerni Vásárhelyen, és a baloldalnak át kell gondolnia hosszú távra a hozzáállását. Emlékeztetett arra, hogy Németországban, Baden-Württenberg tartományban jó néhány településen hatvan év óta a jobboldal irányít – Vásárhelyen 2010-ben már húszéves lesz a jobboldali dominancia.

Amikor a szegedi eredményekről, pártjának ottani szerepléséről kérdeztük, Lázár csupán annyit mondott, gratulál Botka László polgármesternek, és reméli, ezután jobban együtt tudnak majd működni.


Továbbá:
1138 szavazat különbség Vásárhelyen
Rehabilitáltatnák az '56-osokat
Újraválasztották Lázár Jánost Vásárhelyen
Elsöprő jobboldali győzelem Hódmezővásárhelyen
''Kampányzáró'' falfirka Vásárhelyen