Szirbik ismét győzött Hozzáadás a gyűjtőhöz
Családias légkörben örült az MSZP Szentesen

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-10-02 | Balázsi Irén

A szentesi Szirbik Imre fölényes győzelmének hírére sem lepte el a gratulálók hada az MSZP Kiss Bálint utcai irodáját. A szocialisták és a szabad demokraták szinte családi körben ünnepelték a jó szereplést tegnap éjjel.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Győzelem: Janó Tibor, Szirbik Imre, Móra József, Hornyik László. Fotó: Vidovics Ferenc
A szentesi Kiss Bálint utcában hat-hét autó és néhány kerékpár volt tegnap este 9 óra körül, pedig akkor már százszázalékosra lehetett venni Szirbik Imre polgármester győzelmét. A telefon állandóan csörgött, s maga Szirbik könyvelte egy papírlapra az egyes választókerületekből beérkezett eredményeket. – Dolgozzon csak! – mondta valaki. A csapatban új tag lett Janó Tibor pedagógus, akinek hat aspiráns közül sikerült győznie. Móra József viszont már a negyedik ciklusát kezdheti, míg Szirbik Imre 1990 óta tagja a képviselő-testületnek, és 12 éve vezeti a várost. Úgy vélheti: jó úton halad a település, ha a szentesiek többsége „visszaszavazza". A humoráról közismert Törőcsik Zoltán kertészmérnök félkarú óriásnak nevezte magát, amikor még nem ismerte a saját körzete eredményét. Azt mondta: nem izgul, mert ha nem elegendő a munka, amit ő végzett a választókerületében, akkor ma nyugodt szívvel megy vissza a fóliasátorba.

„Pezsgőt nem látok, de bort igen" – mondta a telefonba Kiss Lászlóné elnökségi tag, akinek az egyik szavazókörből az irodába betérő Mészáros Júlia rózsacsokorral kedveskedett, majd el is köszönt. Bagi Imre szintén az MSZP-t képviselte egy másik körzetben, hamar hazament, mert nem tudta a ricsajtól a tévét nézni. Egyébként pedig nem volt ott még fél 10 körül sem nagy üdvrivalgás, többen azt emlegették: ne igyunk előre a medve bőrére, várjuk ki a végét. Inkább családias hangulatban telt a várakozás a végső eredményekig. Ott voltak persze a feleségek is: Szirbikné, Baranyiné, Demeterné, Hornyikné, Füstiné. A szabad demokrata Füsti M. Lajos cukrászmester – jó szokásához híven – süteménnyel kínálta a csapatot. Kiderült közben, hogy Hornyik Lászlóéknak unokájuk születik, Demeter Attiláéknak pedig házassági évfordulójuk van.


Továbbá:
Koszta Józsefet ünneplik Szentesen
DNS-minta a kézigránátról
Diána továbbra is az apánál marad
A hazugság is szóba kerül a vitákban
Fenn maradtak a pálmák