Fordult a kocka: a Fidesz nyert Hozzáadás a gyűjtőhöz
Csak 16 koalíciós képviselő lesz a közgyűlésben

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-10-02 | Bakos András

A Fidesz vezette választási koalíció nyerte meg a megyei önkormányzati választásokat Csongrád megyében: 20 képviselői helyet szerzett a negyvenből – és a homokháti szövetség listáján bejutott Nógrádi Zoltán fideszes mórahalmi polgármester is. Az MSZP–SZDSZ 16 képviselőt juttatott be, a civilek – Nógrádival együtt – négyet.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Négy éven át MSZP–SZDSZ-fölény volt a közgyűlésben, s ilyen eredményre számított a nagyobbik kormányzópárt most is, hiszen már a kampány idején megnevezték elnökjelöltjüket, Kozma Józsefet. Kevéssé valószínű, hogy ő lesz az elnök, miután fordult a kocka: a Fidesz vezette szövetség – a párt a KDNP-vel, a Kisgazda Polgári Egyesülettel, a Nemzeti Fórummal, a Magosszal és a Vállalkozók Pártjával állított közös listát – 20 képviselőt juttathatott be a közgyűlésbe.

Ők: Ádók János, Baláspiri Csaba, Bánfi Tamás, Bodó Imre, Csányi László, Csőke Attila, Gonda János, Gyovai Gáspár, Halmai László, Károlyi Sándor, Kovács János, Kovács Kálmán, Magyar Anna, Martonosi György, Ozgyin Mihály, Pap Gabriella, Sándor Attila, Szabó Sándor, Vidovicsné Szabó Tünde, Zakar Péter.

Az MSZP–SZDSZ visszaszorult, a négy évvel ezelőtti 19-hez képest most csak 16 vokssal bír. Bejutott képviselőik: Bedő Tamás, Bertalan Zoltán, Buzás Péter, Demeter Attila, Gazdag János, Kovács Sándor, Kozma József, Magyari László, Molnár József, Piri József, Simicz József, Szaniszló József, Szirbik Imre, Szűcs Lajos, Varga Árpád, Zsótér István.

A civil oldalon a Homokháti Önkormányzatok Szövetsége Nógrádi Zoltánt, valamint Nyáriné Tajti Annát és Petró Ferencet delegálta a közgyűlésbe. Marosvári Attila is bejutott a Polgári Szövetség Makóért színeiben. Ő is elnökjelölti kampányt folytatott.


Továbbá:
Fölényesen nyerte a választást az MSZP–SZDSZ Szegeden
Oláh többre számított
Meglepetések a választáson
Nyolc régi és egy új vezető
Mórahalmon egy, Eperjesen nyolc jelölt