Átadták a Csongrád és Szentes között épült kerékpárutat Hozzáadás a gyűjtőhöz
Több száz biciklis jelenlétében avatták föl

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-28 | Bíró Dániel

Több száz biciklis jelenlétében avatták föl tegnap a Csongrád és Szentes között épült kerékpárutat. A Tisza-gáton megvalósult 580 milliós beruházás elsősorban turisztikai célokat szolgál, de árvízvédelmi feladatok ellátására is alkalmas.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fotó: Bíró Dániel
Mától biztonságos körülmények között lehet két keréken közlekedni Csongrád és Szentes között, tegnap ugyanis átadták a két várost összekötő tíz kilométeres kerékpárutat, amely főképp uniós támogatásból valósult meg. Az avatóünnepség előtt több száz biciklis tesztelte a Tisza-gáton 580 millió forintból épült aszfaltcsíkot.

A beruházás előkészítése négy évvel ezelőtt kezdődött, 2004 augusztusában a csongrádi, nem sokkal később pedig a szentesi pályázat nyert el jelentős forrásokat a kivitelezésre, de a közbeszerzési eljárásra csak 2005 második felében került sor. A munkálatokat hátráltatta az idei rekordárvíz, ezért a gátkorona szélesítése csak késve kezdődhetett meg. Az aszfaltút egyébként nem csupán turisztikai célokat szolgál, hanem szükség esetén árvízvédelmi feladatok ellátására is alkalmas.

A ceremóniára biciklivel érkező szentesi polgármester, Szirbik Imre csongrádi kollégájával és az önkormányzati minisztérium államtitkárával, Ujhelyi Istvánnal egyetértésben történelmi pillanatnak nevezte a szomszédvárak közötti újabb összeköttetés megvalósulását. Bedő Tamás csongrádi polgármester elmondta: a hiányzó szakasz – amely a közúti hídon biztosítana külön sávot a bicikliseknek – kiépítését is tervbe vette a két önkormányzat.


Továbbá:
Hegedűs házhoz viszi a várospolitikát
Bármikor robbanhatott volna a csongrádi ház
Hosszú csongrádi séta, kevés információ
Tóth védte a téglagátat
Új kukásautók Csongrádon