Kábeltévés foghíjak Hozzáadás a gyűjtőhöz
A szentesi Zolnay utca egyik részén már kiépült a rendszer

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-27 | Balázsi Irén

A szentesi Zolnay utca egyik részén már kiépült a kábeltévés rendszer, a páratlan oldalon viszont vannak olyan családok, amelyek már nagyon várják a szélessávú internethez a csatlakozást. A hálózatot építő cég azt nyilatkozta, hogy készülnek a tervek a foghíjak beépítésére is.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szentes gesztorságával nyert a szentesi és csongrádi kistérség, valamint Mindszent városa a szélessávú internethálózat kiépítésére 246 millió forintot. A teljes beruházás 328 millió forintba kerül, s ez a projektmenedzser, Boros Szilvia tájékoztatása szerint a gerincvezeték megépítését szolgálja. Ehhez csatlakozhatnak majd az információhordozóktól elzárt kistelepülések lakói. A pályázati pénzt az egyes települések közötti gerincvezeték lefektetésére fordítják, a lakossági és az üzleti bekötéseket ellenben vállalkozók végzik.

A szentesi Zolnay utca egy részén már kiépült a kábelhálózat. A páratlan oldalon lakó tizenhat ingatlanhoz viszont még nem jutott el a szélessávú internet. Ezt sérelmesnek találják az ottani családok, amelyek már aláírásgyűjtésre is gondoltak. Igazságtalannak tartják, hogy ők nem vehetik igénybe a szolgáltató cég által megígért kedvezményt, miszerint az idén díjtalanul használhatják a rendszert. A szülők azt nehezményezik, hogy az iskolás gyermekeiknek a könyvtárba kell menniük, ha netezni szeretnének. Az egyik édesanya, Dénes Attiláné említette: az önkormányzatnál korábban azt ígérték, decemberig mindenkihez eljut a kábeltévé és az internet. Egyes információk szerint az a baj, hogy a Zolnay utcának azon a részén alacsonyan húzódik a kisfeszültségű hálózat, de már keresik a megoldást.

Ezt megerősítette Kiss Gábor műszaki igazgató, a Frequency és a TvNetWork társulás képviselője. Elmondása szerint készülnek a tervek a Zolnay utcai foghíjas területekre is. Vannak ugyanis szabványok, amelyeket be kell tartaniuk az élet- és balesetveszély elkerülése érdekében. Ezért oszlopsort állítanak, ahonnan minden további nélkül ráköthetik az ingatlanokat a hálózatra. A műszaki igazgató ígérete szerint mindent megtesznek azért, hogy még az idén igénybe vehessék a szolgáltatást a családok. Elismerte ugyanakkor: bizonyára lesznek olyan épületek is, ahová a legjobb szándékkal sem tudják elvinni a vezetéket. Ezek arányát egy százalékra becsülte.


Továbbá:
Diána továbbra is az apánál marad
Nyolcan szállnak ringbe
Jelöltek a szorítóban - Szentes
A hazugság is szóba kerül a vitákban
Fenn maradtak a pálmák