Diána továbbra is az apánál marad Hozzáadás a gyűjtőhöz
Dezső Lajos jelenlegi élettársát megbüntette a bíróság

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-27 |

Dezső Lajos családjának meghallgatásával folytatódott tegnap Dezső Diána gyermekelhelyezési pere a szentesi bíróságon. Pszichológiai vizsgálatot rendeltek el Diána mindkét családjánál. Dezső Lajos párjára, J. Juditra 20 ezer forint pénzbírságot szabott ki a bírónő, mert tiszteletlenül viselkedett a tárgyaláson. Koncz Juditot továbbra sem találja a rendőrség, az eltűnése napján megmérgezett kutya ügyében indított nyomozást pedig megszüntették.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A nagyszülők és Kiss László még reménykednek a dolgok jobbra fordulásában. Fotó: Bíró Dániel
Továbbra sincs hír Koncz Juditról. A júliusban eltűnt 26 éves szentesi nő kislányának elhelyezéséről tegnap tárgyalt másodszor a városi bíróság. A tárgyalás előtt Judit édesanyja, Koncz Józsefné érdeklődésünkre elmondta, hiába kértek segítséget lapunk olvasóitól, és hiába mutatott be
riportot Judit ügyéről a közszolgálati televízió Csellengők című műsora, egyelőre senki sem adott nekik érdemi információt lányuk hollétéről. Hozzátette: az elmúlt hét végén nem tudtak Diánával találkozni, mert édesapja – betegségre hivatkozva – nem engedte el a két és fél éves kislányt láthatásra.

Dezső Lajos gyermekeivel, édesapjával és jelenlegi élettársával érkezett tegnap a tárgyalásra, akiket tanúként hallgatott meg a bíróság. A család magával hozta Diánát is, aki nem ment oda a Koncz nagyszülőkhöz.

Nyomtalanul

Koncz Judit július 22-én nyomtalanul tűnt el otthonából. Kislányára, a két és fél éves Diánára anyai nagyszülei találtak rá, amint egyedül sírt a Dózsa György utcai házban. Koncz Józsefék biztosak benne, Judit nem önszántából hagyta magára kislányát, és abban is, hogy Judit tartott korábbi élettársától, Diána apjától, Dezső Lajostól. A férfi 16 hónapig nem találkozott lányával, ez idő alatt ugyanis lopás miatt börtönbüntetését töltötte Németországban, és csak májusban tért haza. A szentesi polgármesteri hivatal jegyzői irodájában az eltűnést követően pár nappal úgy határoztak, hogy a kislányt ideiglenes hatállyal az apánál helyezik el.

Diána féltestvére, a 17 éves Anett azt mondta a bíróság előtt, hogy apja vigyáz legtöbbet a kicsire, és ő is gondoskodik róla. Kijelentette: nem vette észre, hogy a csöppség hiányolná az édesanyját, édesapja pedig bármikor képes megnyugtatni a kislányt, ha arra szükség van.

Dezső Lajos apja és jelenlegi élettársa, J. Judit kifejtette: nem érzik szükségét annak, hogy bölcsődébe írassák a kislányt, szerintük ugyanis otthon többet tanulhat, mint idegen környezetben. J. Judit – akire 20 ezer forint pénzbírságot szabott ki a bíróság, mert tiszteletlenül viselkedett a tárgyaláson, többször visszakérdezett, és minősítette a bírónő kérdését – a rendreutasítás után elmondta, hogy napközben felváltva vigyáznak Diánára, éjszaka pedig minden rezdülésére mindketten ugranak az ágyból.

A bíróság mind a négy érdekelt esetében pszichológiai vizsgálatot rendelt el azzal kapcsolatban, hogy Dezső Lajos és élettársa, illetve a Koncz nagyszülők alkalmasak-e a szülői feladatok ellátására. A következő tárgyalást november másodikára tűzte ki a bíróság.


Az állatkínzó után már nem nyomoznak

A Koncz Judit eltűnése napján megmérgezett kutya ügyében elrendelt nyomozást megszüntette a szentesi rendőrség. Mint arról korábban beszámoltunk, a toxikológiai vizsgálat során az elpusztult keverék kuvasz gyomrában nagy mennyiségű karbofurant találtak, ami növényvédőszerek hatóanyaga. A nyomozó hatóság többször is jelezte, nem lát összefüggést a két eset között, ezért állatkínzás alapos gyanúja miatt indított eljárást. A hivatalos indoklás szerint, mivel az elkövető kiléte a nyomozás során nem volt megállapítható, lezártnak tekintik az ügyet. Kiss László, az eb gazdája lapunknak elmondta: fellebbezést nyújt be, mert továbbra is úgy gondolja, kapcsolat van a két ügy között. 



Továbbá:
A hazugság is szóba kerül a vitákban
Fenn maradtak a pálmák
Borzi a Legfelsőbb Bírósághoz fordul
Mulasztás okozhatta a mérgezést az uszodában
Péntek délutánig kaptak határidőt