A hazugság is szóba kerül a vitákban Hozzáadás a gyűjtőhöz
Csongrádon üres maradt az egyik szék

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-26 | Blahó Gabriella

Miközben a csongrádi tévé stúdiójában két ellenfele vitatkozott, Dongó László, a fideszes polgármesterjelölt inkább saját városában, Szentesen kampányolt. A távolmaradásnak üzenetértéke volt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Gellérfy László, Földvári N. István és Szirbik Imre a csongrádi tévé stúdiójában. A fideszes Dongó László széke üresen maradt: a jelölt épp saját városában kampányolt. Fotó: Donka Ferenc
Egyetlen helyi médiumot sem hívott fel senki az elmúlt napokban azzal: mondják be, hogy mondjon le Gyurcsány. A szerkesztőségek háza táján mégis akadt néhány érdekes jelenség a helyhatósági választások előtt. A Csongrád Televízió stúdiójában Szirbik Imre és Földvári N. István válaszolt Gellérfy László kérdéseire szeptember 23-án. Az asztalhoz meghívást kapott a fideszes Dongó László is, ő azonban nem jelent meg a vitán. Arra hivatkozott, hogy ezen a napon tartják a polgári szövetség nagygyűlését Budapesten, melyet aztán szeptember 22-én lemondtak.

Dongó László szombaton végül Szentesen tartott rendezvényt, fontosabbnak tartotta, hogy saját városában kampányoljon. A kétszereplős vita ezen a héten folyamatosan nyomon követhető – Donka Ferenc stúdióvezető szerint a szentesiek közül egyre többen kíváncsiak a csongrádi műsorokra.

Nem kéri előre

Soha nem kérem előre írásban az újságírói kérdéseket – fogalmazott határozottan Szentes polgármestere. Szirbik Imrének a politikai hazugsággal kapcsolatban szilárd az álláspontja: szerinte ha valaki szándékosan, nemtelenül és a csalás szándékával hazudik a hatalom megszerzése érdekében, az nem tisztességes. Az önkormányzati munkában, különösen a gazdasági ügyekben előfordul, hogy egy-egy információt a város érdekében visszatart a vezető. Szirbik Dongónak az elhatárolódásra való felszólítására nem akart reagálni. – A szocialisták nehéz tisztulási folyamatot élnek át most, foglalkozzunk a várossal – javasolta.

A Civil Tv eredetileg a civil élet bemutatására szerződött, de a választás is izgatja a stábot. – Közszolgálati feladatokat vállalunk, ez pedig az – fogalmazott Csorba Gyula. A felelős szerkesztő elmondta, szerdán délután öt órától élő műsorban veszik össztűz alá a három szentesi jelöltet.

Besenyei Gábor, az önkormányzati rádió szerkesztőségének vezetője furcsállja, hogy a fideszes polgármesterjelölt kampányfőnöke előre kérte a kérdéseket a csütörtökön délelőtt tíz órától hallható élő vitaműsorhoz. Érdekesnek találja, hogy a Fidesz részéről megfogalmazódott: a szerkesztőség munkatársai szűrjék meg a betelefonálók reakcióit.
Dongó László szerint Kozák János kampányfőnök azt feltételezhette, hogy az önkormányzati rádióban a baloldal él az előre gyártott kérdések előnyével, s nem akarta, hogy ő hátrányba kerüljön. Dongó egyáltalán nem tartja fontosnak előre tudni a kérdéseket, hiszen jól ismeri a várost.

A telefonos kérdésekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: aligha lehet őt zavarba hozni. A miniszterelnöki beszéd ismeretében szerinte Szirbik Imrének már régóta el kellett volna határolnia magát a kormányfőtől – jelentette ki Dongó.


Továbbá:
Fenn maradtak a pálmák
Borzi a Legfelsőbb Bírósághoz fordul
Mulasztás okozhatta a mérgezést az uszodában
Péntek délutánig kaptak határidőt
Állatokat kínoznak a szentesi Kertvárosban