A szentesi női pólósok idegenben kezdik a bajnokságot Hozzáadás a gyűjtőhöz
Maradnának a dobogón

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-26 | Szélpál László

Holnap a BVSC otthonában megkezdi OB I-es szereplését a Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK női vízilabdacsapata. Akárcsak eddig mindig, a dobogóra kerülés most is kinéz Molnár Anettéknek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Tóth Andreán (fehér sapkában) sok múlik. Fotó: Vidovics Ferenc
A szentesi női csapat múltja minden kétséget kizáróan fényesebb, mint a jelene. Dr. Tóth Gyula mesteredző vezetésével a Kurca-partiak nyertek BEK-et, tízszer(!) bajnokságot, egyszer pedig Magyar Kupát. A világ- és Európa-bajnok válogatott zöme a ligeti uszodából került ki. Csakhogy a pénz nagy úr, a vidéki kisváros nem bírta a gazdasági versenyfutást a riválisokkal. Hatalmas visszaesésről szerencsére nem beszélhetünk, a kiváló utánpótlás-nevelésnek köszönhetően a folytatásban, azaz napjainkban is állandó szereplői a dobogós helyek elosztásáért vívott csatáknak. Többször bejutottak a döntőbe is, de az aranyérem megszerzése egyelőre lekerült a napirendről.

Öt éven át a Dunaújváros uralta a mezőnyt, idén viszont megtörte a Mihók-gárda hegemóniáját az új sztárcsapat, a Domino-BHSE. Ismerve a fővárosiak játékosállományát, jó pár évig csak az lesz a kérdés, hogy melyik együttes szerzi meg a második helyet. Ez alól a most induló évad sem kivétel.

EZT A HELYEZÉST VÁRJA A DM ÉS A DV:

Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK: 3.
Nem valószínű, hogy súlyos terhet raknánk a játékosokra, amikor azt írjuk, hogy a dobogóra várjuk a csapatot. Az aranyérem megszerzésére nem látunk esélyt, de a második vagy a harmadik helyre feltétlen sanszosak Szremkó Krisztináék. Mivel a Dunaújváros valamelyest gyengült a nyáron, némi bravúrral a döntőbe jutás sem elképzelhetetlen. A realitás viszont az, hogy az évad végén megint a bronzmedál kerül a szentesiek nyakába. De mint tudjuk, a papírforma arravaló, hogy felboruljon. 

– Két nagy riválisunk lehet a dobogóra kerülésért folytatandó csatában: a Dunaújváros és a megerősödött OSC-UTE – nyilatkozta Kocsis István, a Szentes edzője. – Klubunk vezetői és a szponzorok is azt várják a csapattól, hogy az első három között zárjunk. Ez mindenképpen reális, teljesíthető feladat.

A szentesi szakember bizakodva várja az évadot, hiszen nem gyengültek, inkább erősödtek. Ketten távoztak, hárman viszont érkeztek.
– Ebben az évezredben még egyszer sem sikerült legyőznünk a Dunaújvárost – folytatta Kocsis. – Most viszont látok rá esélyt. Tőlük eligazolt Primász, Zantleitner, éppen hozzánk Bódi Anett, mi viszont erősödtünk, úgyhogy állunk a kihívás elé.

Mint ahogy a LEN-kupában is. Hosszú évek után megint kiléphetnek a nemzetközi porondra, s ha már ez így alakult, nem haragudna senki, ha maradandót alakítanának.


A Hungerit-Top Cop Security kerete

Elnök: Beleon Zsolt
Edző: Kocsis István
Játékosok: Döme Nóra, Brezovai Dorottya (kapusok); Szremkó Krisztina, Pengő Brigitta, Anastasya Kotova (centerek); Bódi Anett, Hegedűs Renáta, Dalmády Petra, Molnár Anett, Szabó Xénia, Hevesi Anita (szélsők); Dalmády Szandra (bekk); Tóth Andrea, Győri Eszter (irányítók)
Érkezett: Bódi Anett, Hegedűs Renáta, Anastasya Kotova
Távozott: Sipos Edit, Huszka Zsuzsanna 



Továbbá:
Már Bajnokok Ligája-lázban ég Szeged
A Pick lemosta a Dunaferrt
Lila monokli után Beton-öröm
Ki veszíti el a veretlenségét?
Szeged Beton: Varga ''Pepe'' újra a régi