Fenn maradtak a pálmák Hozzáadás a gyűjtőhöz
Nem zárult le a molinóügy Szentesen

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-25 | Balázsi Irén

Nem szedte le pálmás molinóit a hét végén a Szövetség Szentes Felemelkedéséért Egyesület – a helyi választási bizottság felszólítása ellenére sem. A civil szervezet fellebbezést nyújtott be a területi választási bizottsághoz.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Törvénysértőnek nevezi a helyi választási bizottság határozatát a Szövetség Szentes Felemelkedéséért Egyesület (SZSZFE). Ennek a civil szervezetnek – mint megírtuk – pénteken délután 4 óráig le kellett volna szednie azokat a transzparenseket, amelyekkel a bizottság álláspontja szerint megszegte a még szeptember elején írásban megkötött háromoldalú megállapodást. Ennek az egyezségnek az a lényege, hogy a jelölő szervezetek mindegyike három helyen feszíthet ki „a légtérben" kampányanyagot a választások előtt.

Az SZSZFE azonban ötöt rakott ki a közterületre. Ezt nehezményezte az MSZP Szentes és Térsége Szövetsége, amely nevében Demeter Attila elnök beadvánnyal élt a választási bizottságnál azt kérve, hogy a civil szervezet a város három pontjáról szedje le a molinóit. Ennek a kérésnek adott helyt a bizottság, ám a határozatának nem tett eleget az egyesület, amelynek a szolgálati viszonyát szüneteltető rendőrkapitány, Földvári Nagy István a polgármesterjelöltje.

Az SZSZFE fellebbezést nyújtott be a területi választási bizottsághoz, s ebben azt taglalják: az írásbeli megállapodás „nem zárta ki azt a lehetőséget, hogy amennyiben arra alkalmas helyet találunk, ne éljünk a törvényben biztosított lehetőséggel". Szerintük a helyi választási bizottság a háromoldalú egyezményt jogszabálynak tekintette, ami értelmezhetetlen. A megállapodás nem jogszabály – állítja a szövetség a beadványában –, és a választási bizottság sem emelheti fel jogszabályi rangra. A fellebbezést a Szövetség Szentes Felemelkedéséért Egyesület titkára, egyben képviselő-aspiránsa, Holman István írta alá azt kérve a területi választási bizottságtól, hogy semmisítse meg a helyi választási bizottság határozatát.


Továbbá:
Borzi a Legfelsőbb Bírósághoz fordul
Mulasztás okozhatta a mérgezést az uszodában
Péntek délutánig kaptak határidőt
Állatokat kínoznak a szentesi Kertvárosban
Leszedetnék a pálmás molinókat