Lila monokli után Beton-öröm Hozzáadás a gyűjtőhöz
A Legrand-Szentes kiesett a Magyar Kupából

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-25 | Szélpál László

A férfi vízilabda Magyar Kupa Csongrád megyei vonatkoztatásában nem borult a papírforma: az otthon pólózó Szeged Beton csoportgyőztesként jutott a negyeddöntőbe, ahová a pécsi kvartettből a Legrand-Szentes nem került be.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fotó: Karnok Csaba
Aki kicsit is konyít valamit a vízilabdához, tisztában van az erőviszonyokkal. Amikor kisorsolták a férfi Magyar Kupa csoportjait, már lehetett tudni, a két Csongrád megyei együttesből csak az egyik, jelesül a Szeged Beton VE lesz érdekelt a negyeddöntőben. A Tisza-partiak ugyanis a magyar mezőny elejéhez tartoznak, a közepes erősségű Szentes viszont jócskán gyengült a legutóbbi évadhoz képest. Ez aztán világosan kiderült Pécsen is.

Az ellenfelek ismeretében nagy összegben mertek volna fogadni a betonos drukkerek, hogy Baksáék csoportgyőztesként jutnak a legjobb nyolc közé. Ez így is történt, de a kivitelbe csúszott egy kis hiba. Az Újpest miatt. Egy hete a Hídépítő-kupán a Gyöngyösi-legénység 16–10-re elkalapálta a lilákat. Úgy nézett ki, ez most is így lesz, ugyanis az ötödik percben már 3–0-ra vezettek Komlósiék. Na, ezzel be is fejeződött a sziporkázás, az Újpest pedig megérezte, hogy igenis van keresnivalója. Szerencsére nem lett az övék a győzelem, de ha nincs megint Éles gólerős játéka, akár még ez is bekövetkezhetett volna.

Tóth Ivánt búcsúztatták

Az Újpest elleni meccs előtt ünnepélyesen búcsúztatta el a Szeged Beton vezérkara a játékot abbahagyó Tóth Ivánt, aki 19 éven át szolgálta nevelőegyesületét.
– A szegedi egyetem bölcsészkarán dolgozom, a munkám miatt már nem tudtam vállalni még egy idényt – nyilatkozta „Ivánka". – Hogy mire vagyok a legbüszkébb? Arra az esztendőre, amikor a másodosztályból visszakerültünk az OB I-be, ott pedig a hatodik helyen végeztünk, a Magyar Kupában ezüstérmesek lettünk. De természetesen a 2005-ben szerzett bajnoki bronzmedál is örökre kitörölhetetlen emlék marad számomra.

Ismerve a Vasas erejét, az otthon játszó Pécs nagy nyári igazoláshullámát, a Legrandnak csak minimális esélye volt a továbbjutásra. Már az első meccsen kiderült, fölösleges volt a legoptimistábbaknak álmodozniuk. Simán és megérdemelten nyert a Pécs, de a gólkülönbség erősen túlzott. Tíz lett közte, de hogy? Nyolc négyre vezetett a Pécs, amikor az indiszponált bírói kettős, Józsát és
Víghet is brutalitásért négy-négy percre kiállította, amely többek között egy-egy büntetőt is vonzott magával... A másodosztályú Békéscsaba komolytalan ellenfél volt, a Vasas már nem annyira. De a nyolcgólos vereséghez azt is tudni kell, hogy a Szentes mindössze kilenc(!) játékost nevezett az angyalföldiek ellen. Józsát és Víghet ugyebár eltiltották, négy ifista pedig hazautazott, mert a Domino ellen korosztályos bajnoki várt rá. Mit volt mit tenni, Újházi védte a kaput, Horváth Tamás pedig a mezőnyben próbálkozott...

Eredmények, A csoport (Pécs): Legrand-Szentes–Pécs 4–14 (1–3, 2–3, 1–2, 0–6), a szentesiek gólszerzői: Papp 2, Gábor, Németh D.; Vasas–Békéscsaba 34–4, Szentes–Békéscsaba 28–8 (5–1, 9–1, 6–4, 8–2), g.: Szabó T. 7, Torday 6, Németh D. 5, Acsimov, Herczeg Gy., Papp 2-2, Jaksa, Döbrössy, Araczki, Gábor; Pécs–Vasas 9–10; Vasas–Szentes 16–8 (4–3, 5–1, 4–2, 3–2), g.: Torday, Németh D. 3-3, Papp, Döbrössy. A végeredmény: 1. Vasas 6, 2. Pécs 4, 3. Szentes 2, 4. Békéscsaba 0 ponttal.
C csoport (Szeged): Szeged Beton VE–OSC 12–5 (4–1, 3–2, 4–1, 1–1), g.: Éles 5, Tóth L. 2, Monostori, Lehmann, Mészáros, Komlósi, Juhász Zs.; Újpest–Neptun 10–5; OSC–Neptun 19–11; Szeged–Újpest 12–12 (3–2, 2–2, 3–4, 4–4), g.: Éles 6, Lehmann, Varga P. 2-2, Monostori, Komlósi; Újpest–OSC 9–7; Neptun–Szeged 2–22 (0–8, 1–4, 0–4, 1–6), g.: Monostori 7, Varga P., Mészáros 3-3, Lehmann, Plézer, Juhász Zs. 2-2, Szamardzsics, Komlósi, Éles. A végeredmény: 1. Szeged 5 (46–19), 2. Újpest 5 (31–24), 3. OSC 2, 4. Neptun 0 ponttal.

A csoportokból az első két helyezett jutott a negyeddöntőbe. Sorsolás ma. 


Mestermérleg

Gyöngyösi András (Szeged Beton VE): – Alakuló csapatunknak ezek voltak az első tétmeccsei, amely sok tanulsággal szolgáltak. Összességében elégedett vagyok, különösen Éles Vili jó játékának örültem. Az Újpest ellen jókor jött a figyelmeztetés, jókor, mert a továbbjutást illetően nem igazán számított az eredmény. A jövőben jobban fel kell készülnünk a külső körülmények kezelésére. Végül is teljesítettük a célunkat: csoportelsőként jutottunk a negyeddöntőbe. Remélem, a sorsoláson Fortuna velünk lesz.

Berki András (Legrand-Szentesi VK):
– Hasznos volt számunkra az MK, mert így legalább kiderült, hogy melyek a hiányosságaink, mi megy úgy, ahogy elfogadhatóan. Sajnos újból sikerült meggyőződnünk róla, hogy a felkészületlen játékvezetők mennyire megkeseríthetik a játékosok életét...