Beton: nem lehet gond Hozzáadás a gyűjtőhöz
Ma és holnap MK-csoportmeccsek férfi vízilabdában

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-23 | Szélpál László

Ma és holnap rendezik a férfi vízilabda Magyar Kupa csoportmeccseit. A megyei csapatok közül a Szeged Beton VE hazai medencében, a Legrand-Szentesi VK Pécsett próbálja kivívni a negyeddöntőbe jutást.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Toronymagas esélyese a szegedi, C jelű csoportnak a Szeged Beton VE. Lehmann Istvánék jól pólóztak az elmúlt hét végi Hídépítő-kupa felkészülési viadalon, a Domino-BHSE mögött a második helyet szerezték meg az Eger és az Újpest előtt. Utóbbit például 16–10-re győzték le, ez azért érdekes, mert pont a lilák ígérkeznek a legkeményebb riválisnak az MK-csoportkörben.

Bemutatkoztak

Tegnap délután a szentesi Páterház étteremben a sajtó képviselőit látta vendégül a Szentesi VK. Az eseményen jelen voltak az élvonalbeli Hungerit-Top Cop Security női és a Legrand férfi vízilabdacsapatának játékosai, edzői, vezetői, valamint az együttesek támogatói, szponzorai. Bemutatásra kerültek az új pólósok, de az újságírókat arról is informálták, hogy miként alakul majd a csapatok MK- és bajnoki programja, a nők LEN-kupa műsora.

– Az első helyet megszerezve szeretnénk továbbjutni, bár ez a negyeddöntő kialakításánál nem számít semmit, mert „vaksorsolással" alakítják ki a párokat – nyilatkozta Gyöngyösi András, a Beton trénere. – Eddig nagyon elégedett vagyok a srácokkal, jó úton járunk, elvárom, hogy a vetélytársak tudásától függetlenül minden játékosom maximális teljesítményre törekedjen.

A Legrand-Szentesnek igazi bravúr kell(ene) a továbbjutáshoz. A Vasas kiemelkedik a kvartettből, de a házigazdák is jelentősen megerősödtek a nyáron.

– Reggel 5 órakor indulunk, a megérkezést követően mindjárt a legnagyobb ellenfelünkkel, a Péccsel játszunk – ismertette a Legrand programját Berki András edző. – Azon leszünk, hogy a lehető legnagyobb mértékben okozzunk gondot, problémát a nálunk esélyesebb hazaiaknak – hogy ez mire lesz elég, majd kiderül. A Vasas más kategóriát képvisel, mint mi, a Békéscsabát pedig kötelező könnyedén vernünk.

 
Kupamérkőzések Szegeden és Pécsen

C csoport (újszegedi sportuszoda), ma: Szeged–OSC (10 óra), Újpest–Neptun (11.45), OSC–Neptun (15.30), Szeged–Újpest (17.15). Vasárnap: Újpest–OSC (10), Neptun–Szeged (11.45).
A csoport (Pécs), ma: Vasas–Békéscsaba (10), Szentes–Pécs (11.30), Békéscsaba–Pécs (16.15), Vasas–Szentes (17.45). Vasárnap: Szentes–Békéscsaba (10), Pécs–Vasas (11.45).
A csoportokból az első két-két helyezett jut a negyeddöntőbe.