Mulasztás okozhatta a mérgezést az uszodában Hozzáadás a gyűjtőhöz
Intézkedést ígért a szentesi Tomcsányi

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-22 | Balázsi Irén

Emberi mulasztás miatt kapott klórgázmérgezést a szentesi uszodában több mint húsz gyermek és felnőtt – a szakértői vélemény szerint. A rendőrség ki is hallgatta az uszoda egyik alkalmazottját. A sportlétesítmény igazgatója azt mondta lapunknak: ha valaki hibázott, annak meglesz a következménye.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szakértők szerint emberi mulasztás miatt keletkezett klórgáz a medencében. Fotó: Tésik Attila
Enyhe klórgázmérgezéses tünetekkel került a szentesi kórházba a strandfürdőből még augusztus 1-jén több mint húsz kisgyerek és felnőtt. Mint arról beszámoltunk lapunkban: áramkimaradás volt aznap az uszodában, ahol a vízforgató berendezés nem indult újra, amikor visszakapta a sportlétesítmény a villamos energiát. Az ötvenméteres medence vegyszeradagolója ellenben az áramszünet ideje alatt is működött. Ezért fordulhatott elő, hogy a vízforgató újraindulásakor a megengedettnél nagyobb koncentrációjú vegyszer került a vízbe.

Az így felszabadult klórgázt lélegezték be a fürdőzők. A rendőrség még augusztusban büntetőeljárást indított annak kiderítésére, hogyan jutott a medencébe az előírtnál több vegyszer.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Tuczakov Szilvána lapunk érdeklődésére tegnap arról tájékoztatott, hogy a szakértői vélemény szerint emberi mulasztás történt a szentesi uszodában. A vizsgálat során azt állapították meg: a strand egyik alkalmazottja foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével gyanúsítható. Az illetőt már ki is hallgatták a rendőrök. A Szentesi Rendőrkapitányságon vizsgálják az ügyet, amely befejezés előtt áll.

Az uszodát is működtető sportközpont igazgatója, Tomcsányi Ferenc lapunknak azt mondta: a rendőrségre már korábban benyújtott egy olyan kérelmet, miszerint tájékoztassák őt mint intézményvezetőt az ügyről. Erre eddig nem kapott választ. Arról viszont van tudomása Tomcsányinak, hogy a közelmúltban több kollégáját kihallgatták, meghallgatták. A direktor mindenesetre várja a rendőrségi tájékoztatást, hogy annak ismeretében megfelelő intézkedést hozzon. Az igazgató azt is elmondta: ha valaki hibázott náluk, és azért betegedtek meg a vendégek, annak meglesz a következménye.


Továbbá:
Péntek délutánig kaptak határidőt
Állatokat kínoznak a szentesi Kertvárosban
Leszedetnék a pálmás molinókat
Világszínvonalú műveseállomás Szentesen
Régészeti lelőhelyen építkeznek Szentesen