Alaszkában énekelt Baranyi Kati Hozzáadás a gyűjtőhöz
A szentesi énekesnő luxushajón turnézott

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-22 | Blahó Gabriella

Alaszkában töltötte a nyarat Baranyi Kati. A szentesi énekesnő nemrégiben tért haza néhány napra csendes-óceáni turnéjáról, ahol luxushajón énekelt. A havas sziklák és az aranyásók földjén Horváth Charlie öccsével zenélt együtt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Amerikai luxushajó után újra egy fővárosi elit étteremben énekel dzsesszt Baranyi Kati. Fotó: Blahó Gabriella
Baranyi Kati nem először utazott messze földre angol anyanyelvű közönségnek énekelni. A szentesi lány Alaszkában töltötte a nyarat, és fantasztikus élményekkel tért haza. Az észak-amerikai földrészre szóló meghívás kapcsolatainak köszönhető, Kati ugyanis Budapesten és külföldön már tizenhárom éve énekel elegáns éttermekben. A holland–amerikai hajótársaság felkérésére két és fél hónapig utazott Alaszka csendes-óceáni partjainál a nyári hónapokban – ez alatt az idő alatt mindössze kétszer volt húsz fok.

A többi napon mindig húsz fok alatti volt a hőmérséklet. A hajó körpanorámás bárjában Horváth Charlie öccsével együtt lépett fel. – Csaba kitűnően szaxofonozik, nagyon jó útitárs volt, minden kalandban lehetett rá számítani – mesélte Kati. Fjordokban pihenő gyilkos bálnák, lazacfogásban ügyeskedő fókák, tengeri vidrák látványa vonzotta a luxushajó utasait, köztük Katit is. Az énekesnő számára a nyár nem elsősorban munka, sokkal inkább élvezet volt. Elmondta, hogy a Földközi-tengeren már többször hajózott így.

Elmesélte: Skagway városában, egy skanzenszerűen kialakított westernszalon ablakaiból lányok integettek, amikor ő felkiáltott: „Kati vagyok, Magyarországról! A kurtizánnak öltözött lányok így feleltek: „Budapest, paprikafesztivál!" A szentesi lány nagy örömére Tankcsapda feliratot is felfedezett egy sziklafalon, ebből is láthatta: nem a világ végén jár. A városok utcáin kitömött jegesmedvék és grizzlyk sorakoznak turisztikai látványosságként, kellemes nyüzsgés jellemzi a nyugalmas hétköznapokat. Az alaszkaiak ismeretlenül is adnak egymásnak aprót, ha azt látják, valakinek a boltban nem elég a pénze.

Egyszóval, igazán jól telt az idő az aranyásók földjén. Katit egyébként marasztalták, de a szíve visszahúzta Magyarországra. Bár nyolc nyelven énekel, a standard dzsesszdalokat a világ minden táján eladhatná bársonyos hangján. A szentesi lány visszatért a budapesti Nosztalgia étterembe. Az elit hely rendszeres vendége Bárándy Péter ügyvéd, Medgyessy Péter volt miniszterelnök, de megfordult itt Faludy György is. Kati úgy érzi, hogy a szalonzenében megtalálta a teljességet, boldogan énekel dzsesszt, de – mint mondta – már vágyik egy kisbabára.


Továbbá:
Mulasztás okozhatta a mérgezést az uszodában
Péntek délutánig kaptak határidőt
Megmentettek egy műemléket Szentesen
Állatokat kínoznak a szentesi Kertvárosban
Leszedetnék a pálmás molinókat