Útlezárásokat tervez ma a Jobbik Makón Hozzáadás a gyűjtőhöz
A megye városaiban eddig csend honolt

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-20 |

Csongrád megye városai közül eddig csak Szegeden rendeztek kormányellenes demonstrációt. A megyeszékhelyen tegnap is felvonultak a tüntetők. Kedden a Kossuth rádió bemondta, hogy Szentesen betörték az MSZP-iroda ablakát. Ezt cáfolták a szocialisták. A Jobbik azt tervezi, hogy ma több utat is lezár Makón.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
– Mi eddig sem szerveztünk kormányellenes tüntetést, s ezután sem fogunk – mondta lapunk érdeklődésére Farkas Sándor, a Fidesz szentesi szervezetének elnöke. Azt is elmondta, ha lenne a városban spontán akció, ő tudna róla. Egy MIÉP-hez közel álló informátorunk sem hallott arról, hogy bármiféle megmozdulásra készülnének Szentesen. A Kossuth rádió tegnap délutáni hírműsorában elhangzott, hogy betörték az MSZP szentesi irodájának ablakát. Kiss Lászlóné irodavezető, elnökségi tag cáfolta a hírt.

Nem zárták le a Maros-hidat

A Fidesz makói szervezete tiltakozik a rémhírterjesztés ellen és jelenleg nem tervez semmilyen demonstrációt – jelentette ki a párt városi elnöke, Martonosi György arra reagálva, hogy információik szerint valaki bejelentést tett kedd éjjel a rendőrségre, mi szerint fideszes aktivisták a Maros-híd lezárására készülnek. Martonosi hangsúlyozta: az efféle kampány a baloldal érdeke, így akarják elterelni a figyelmet a térséget is súlyosan érintő Gyurcsány-csomagról.
Márton István makói rendőrkapitány lapunk érdeklődésére megerősítette, hogy kaptak ilyen névtelen bejelentést, ám az illető nem Fidesz-aktivistákról beszélt, csupán arról, hogy valakik hídlezárásra készülnek. A rendőrök természetesen többször leellenőrizték a helyszínt, ám ott semmiféle rendzavarásnak nem tapasztalták nyomát.

Vásárhelyen sem volt semmiféle megmozdulás. Bár elterjedtek olyan hírek, hogy egy, zömében fiatalokból álló társaság Hernádi Gyula szocialista polgármesterjelölt lakása előtt akar demonstrálni – tegnap nem volt tüntetés. Havasi Katalin, a Fidesz helyi elnöke elmondta, nem terveznek semmiféle demonstrációt. Hozzátette: azt nem állítja, hogy a helyzet később nem változik, ám most számukra az emberek biztonsága a legfontosabb. Ugyanis – indokolta – nem akarnak okot adni egy esetleges provokációnak. Kovács László, a MIÉP megyei elnöke sem tud arról, hogy pártja bármilyen megmozdulásra készülne Vásárhelyen.

Csongrádon szóba került, hogy a Jobbik Csongrádért Egyesület kedd estére néma tüntetést szervez. Erről azonban – Hegedűs Péter, a szervezet polgármesterjelöltje szerint – a hétfői események miatt lemondtak. Makó tegnap csendes volt. Mára a Jobbik tervez tiltakozó akciót a Maros-parti városban, amelynek keretében utakat zárnak le. A szervezet helyi elnöke, Fazekas Ferenc arról nem adott tájékoztatást, hogy mely utakat zárják le. Közölte: erről időben tájékoztatják a rendőrséget, mert békés demonstrációt terveznek.


Továbbá:
Reggeli és délutáni csúcsforgalom
Szekeres István makói triptichonja
A makói kórház megdolgozott a háromszázmillió forintért
Épülnek az új medencék Makón
P. Bodzsár Erzsébet négy évről – négy év után