Állatokat kínoznak a szentesi Kertvárosban Hozzáadás a gyűjtőhöz
A fiatalok nem kímélik a kutyákat és a macskákat

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-20 | Balázsi Irén

Naponta viszi az állatorvoshoz Borosné Kőrösi Valéria a macskáját, amelyet a szentesi Kertváros játszóterén annyira megkínoztak az ott randalírozó fiatalok, hogy majdnem elpusztult. Balogh Szabó Imre megbízott rendőrkapitány elmondta: ha bejelentik az ügyet, akkor lefolytatják az eljárást, ugyanis az állatkínzást a törvény bünteti.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szomszédasszonyt, Szecskó Ferencnét és a cica gazdáját, Borosné Kőrösi Valériát megdöbbentette a fiatalok tette. Fotó: Vidovics Ferenc
Lassan gyógyul a cicája a szentesi Borosné Kőrösi Valériának, aki még tegnap is elvitte a kedvencét az állatorvoshoz. A Kertvárosban lévő játszótér közelében lakó családokat nagyon megdöbbentette, hogy milyen gaztettekre képesek a parkban randalírozó fiatalok. Borosné macskáját mindenesetre annyira bántalmazták, hogy az állatnak elrepedtek a bordái, az egyik szeme majdnem kifolyt, de még az orrcsontja is eltört. A kezeltetésére eddig húszezer forintot költött a gazda. – Ezen a játszótéren már kutyát is akasztottak, egy másik ebnek meg kalapáccsal verték szét a fejét – mondta az asszony. Szerinte véget kell vetni a gyerekek randalírozásának.

A randalírozó gyerekektől még a felnőttek is félnek. Egyik alkalommal egy nagymamába is belekötöttek, pedig csak azt kérte a kamaszoktól: engedjék hintázni a kis unokáit. Úgy másfél hónapja balhéznak ott a fiúk, akik a játékokat sem rendeltetésszerűen használják.

A játszótérre néz a Drahos utcai Molnár Istvánnéék lakása. Felháborítónak tartják, hogy a kiskamaszok uralják a környéket. A trágár beszédüktől visszhangzik a lakótelep. Molnárné szerint a szülők is hibásak, ha nem kérik számon, mivel töltötték idejüket a gyerekeik. Az asszonyt is megviselte, mennyire elbántak Borosné macskájával. Szecskó Ferencnét is megdöbbentette az állatkínzás. Ő a kertvárosi pékségben dolgozik, ahová bejárnak a fiatalok. Az egyik elmondta neki, hogy tudja, ki bántalmazta a cicát. Ám nem meri elárulni a fiú nevét, mert fél, hogy őt is megveri.

Megkérdeztük az esettel kapcsolatban Szentes megbízott rendőrkapitányát. Balogh Szabó Imre alezredes azt közölte, hogy ha bejelentik az ügyet, akkor foglalkoznak vele, lefolytatják az eljárást, ugyanis az állatkínzást a törvény bünteti.


Továbbá:
Leszedetnék a pálmás molinókat
Világszínvonalú műveseállomás Szentesen
Régészeti lelőhelyen építkeznek Szentesen
Koncz Józsefék ügyvéd nélkül folytatják a pert
Borzi Márta pert vesztett