Tétmeccsek előtt a szentesi pólósok Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-19 |

A két élvonalbeli szentesi vízilabdacsapat hazai környezetben készült a közelgő MK- és bajnoki rajtra.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az OB I-ben a Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK szeptember 27-én a BVSC otthonában mutatkozik be. A felkészülés kicsit „zaklatottra" sikeredett.

– Szerettünk volna tornát rendezni, de ebből nem lett semmi, ugyanis a meghívottak különböző indokok gyártásával sorra lemondták a részvételt – nyilatkozta Kocsis István edző. – Jobb híján a klub gyermek és serdülő fiúcsapatával kétkapuzgattunk. Ebből adódóan akad egy kis játékhiányuk a lányoknak, igaz, fizikálisan jó erőben vannak.

A válogatottak közül vasárnap csatlakozott a kerethez az ukrán Anastasya Kotova, aki az ukrán juniorválogatottal vett részt az Európa-bajnokságon, majd hazája nagyválogatottjával egy szlovák tornán. Tóth Andrea a magyar nemzeti együttessel a belgrádi Eb-n járt, ő a hét közepén lesz majd ismét a többiekkel. A szentesiek az MK-ban is indulnak, a négy közé jutásért a Dunaújvárosi Főiskolával csapnak össze. Az „odavágót" szeptember 30-án Dunaújvárosban rendezik, a szentesi visszavágóra másnap, október 1-jén kerül sor.

A nyáron meggyengült Legrand-Szentesi VK (az Újpestbe Szabó Nándor, a Szegedbe Juhász Zsolt és Plézer János távozott) az elmúlt héten a ligeti uszodában kétszer kétkapuzott a román első ligás Araddal. Velük simán „elbántak", de a Kurca-partiak trénere, Berki András tisztában van vele, az MK-ban és a bajnokságban is jóval nehezebb riválisok várnak rájuk.
– Csendesen, szerényen tesszük a dolgunkat – magyarázta a szakember.
– A héten átugrunk Szegedre gyakorolni Tóth Laciék ellen, majd a hét végén elutazunk Pécsre. A Magyar Kupában a házigazdákon kívül a Vasassal és a másodosztályú Békéscsabával játszunk. Természetesen komolyan vesszük a kupát, de mi elsősorban a bajnokságra készülünk. Nálunk még javában tart az alapozás, számunkra csak a negyedik fordulóban indul igazából az OB I. Mondom ezt azért, mert az október 21-én rajtoló pontvadászatban elsőként a Dominóval, aztán a Vasassal, harmadjára pedig az Egerrel találkozunk...