Koncz Józsefék ügyvéd nélkül folytatják a pert Hozzáadás a gyűjtőhöz
Nem találják, az olvasóktól remélnek segítséget

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-15 |

Közel két hónapja nem adott magáról életjelet Koncz Judit. A 26 éves szentesi nő ügyét továbbra is közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a rendőrség. A szentesi kapitányságon Juditék megmérgezett kutyájának ügyét nem hozták összefüggésbe az eltűnéssel, helyette állatkínzás miatt indítottak nyomozást, de egyelőre nincs gyanúsított. Koncz Józsefné lapunk olvasóinak segítségét kéri lánya felkutatásában. A család ügyvéd nélkül várja a Diána elhelyezéséről szóló per folytatását.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Közel két hónapja nem adott magáról életjelet Koncz Judit. Fotó: DV
Közel két hónapja eredmény nélkül nyomoz a szentesi rendőrség Koncz Judit eltűnése ügyében. Ismeretes: a 26 éves nő július 22-én nyomtalanul tűnt el Dózsa György utcai házából. Kislánya, a kétéves Diána egyedül volt a felsőpárti házban, amikor a nagyszülők rátaláltak. Koncz Józsefné és férje sokszor elmondta, biztosak benne, hogy lányuk nem önszántából hagyta magára gyermekét, és azt is, hogy Judit tartott korábbi élettársától, Diána apjától, Dezső Lajostól. A férfi 16 hónapig nem találkozott lányával, ez idő alatt ugyanis lopás miatt börtönbüntetését töltötte Németországban, és csak májusban tért haza. Az eltűnés furcsa körülményeiből – a hiánytalan ruhatár, a kertben megtalált fülbevaló, vagy a megmérgezett házőrző kutya – ugyancsak arra következtettek a hozzátartozók, hogy Judit nem magától hagyta el a házat.

Augusztusban a Debreceni Állategészségügyi Intézet arról tájékoztatta Judit élettársát, Kiss Lászlót, hogy a kutya gyomrában nagy mennyiségű karbofurant találtak, ami arra utal, hogy a kutyát megmérgezték. A rendőrségen azt mondták, hogy a mérgezés nem befolyásolta érdemben Koncz Judit ügyét, őt továbbra is közigazgatási eljárás keretében keresik.
A toxikológiai vizsgálat alapján viszont állatkínzás alapos gyanúja miatt eljárást indítottak ismeretlen tettes ellen. Tegnap azt az információt kaptuk a nyomozóhatóságtól, hogy az eljárásba bevont szakértő megerősítette a mérgezés tényét, az eddig rendelkezése álló adatok alapján viszont az állatkínzás oka és miértje egyelőre nem állapítható meg.

Koncz Józsefnét egyre jobban letaglózza a lánya körüli csend. – Éjt nappallá téve várunk, de sajnos semmi hír Juditról. Nem hiszem el, hogy nem tud valaki valamit róla – fakadt ki tegnap elkeseredetten az asszony, aki olvasóink segítségét kérte lánya felkutatásában. „Aki bármilyen információval rendelkezik Juditról, kérem, segítsen nekünk megtalálni őt."


Folytatás szeptember 26-án

A Diána elhelyezésével kapcsolatos per első, augusztus 31-i tárgyalási napjára ügyvéd társaságában szerettek volna menni Koncz Józsefék, de a felkért jogi képviselő más elfoglaltságaira hivatkozva visszamondta a megbízást. Szentesen lábra kapott a hír, hogy a helyi ügyvédek közül senki sem meri vállalni Konczék képviseletét. A nagyszülők elmondták: mivel reményvesztettek, és anyagiakban sem dúskálnak, az első tárgyalás után úgy döntöttek, hogy nem kérnek fel ügyvédet. A per szeptember 26-án folytatódik. Elárulták: próbálkoztak a „nép ügyvédjénél", de ott ingyenesen csak jogi tanácsot tudtak volna adni, jogi képviseletet nem. 



Továbbá:
Borzi Márta pert vesztett
A Tesco leverte az üzemanyagárakat
A második emeletre költözik a sebészet
Froman ellen indul Fromanné Árpádhalmon
Levél Sólyom hivatalától