Rotarys kormányzó járt Csongrád megyében Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-11 | Balázsi Irén

A rotarysok Ausztriában élő új kormányzója, Peter-Christian Herbrich vizitált a Szentes–Csongrád Roraty Klubnál, amelyet szintén új elnök, Csatlós Péter vezet.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
– Aki a fiatalságot látja maga mögött, az a jövőt látja maga előtt – mondta a Szentes–Csongrád Rotary Klubban tett minapi vizitje alkalmából Peter-Christian Herbrich. A karitatív mozgalom osztrák kormányzója arra célzott ezzel, hogy fiatalokat is szívesen látna a két éve alakult szervezetben. A vendég ismerkedni jött a rotarysokhoz Szentesre, mert a klub új elnökéhez, Csatlós Péterhez hasonlóan ő sem régóta tölti be a tisztséget. A kormányzó örült annak, hogy eljuthatott „a puszta közepére", ahová – bevallása szerint – nem kritizálni érkezett, hanem segíteni akar a rotarysok csapatának. Példaként említette: ha egy kocsit mindenki más irányba akar húzni, az ugyanott marad. Ám ha van a csapatnak egy elnöke, aki megmutatja az irányt, akkor elmozdul a kocsi.

A kormányzó azt vallja: a mozgalmat a tolerancia és a barátság tartja fenn, legalábbis Európában. Tapasztalata szerint Amerikában a rotarysok csak haveroknak tekintik egymást, ott csökkent is a tagok száma, míg az öreg földrészen folyamatosan emelkedik. A Szentes–Csongrád Rotary Klubnak azt kívánta, hogy „egy oázis legyen a pusztában". B. Nagy Zoltán főorvos feleségének, Erikának a túrós lepényére mindenesetre azt mondta a kormányzó, hogy fantasztikus.


Továbbá:
Termékdíjat kapott a szentesi paprika
Froman ellen indul Fromanné Árpádhalmon
Ajándékot is kaptak a képviselők
Levél Sólyom hivatalától
A gátra viszik a szentesi tiszai strandot