Fütty és taps Gyurcsánynak Hozzáadás a gyűjtőhöz
Szentesen Szirbiket, Csongrádon Bedőt ajánlotta a kormányfő

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-11 |

Tapsolók és fütyülők is várták Gyurcsány Ferencet szombaton Szentesen és Csongrádon. A miniszterelnök Szirbik Imrét és Bedő Tamást ajánlotta a választók figyelmébe, és azt mondta, füttytől még nem ijedt meg az árvíz, ellenben az összefogás erejével meg lehetett állítani a Tiszát. A választók egy része azt kérdezte tőle, „Hol a pénz, Feri?"
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Gyurcsány Ferenc egy szentesi választóval és Szirbik Imre polgármesterrel. A miniszterelnök mindenkitől azt kérte, szavazzanak a folytonosságra és a nyugalomra. Fotó: Karnok Csaba
– Csókolom, jó napot kívánok, szevasztok! – mondta Gyurcsány Ferenc a szentesi Szent Miklós-templom előtt szombaton délben, amikor kiugrott az autóból. Egy középkorú férfi rögtön odaállt elé egy nemzetiszín papírzászlóval, s arra kért autogramot Szili Katalin, az országgyűlés elnökének neve fölé. Derültség kísérte ezt a jelenetet, akárcsak azt, amikor az idős asszony arra kérlelte Gyurcsányt: „Tartson ki, ne ijedjen meg senkitől!" A biztonsági emberek gyűrűjében aztán végigsétált Szirbik Imre polgármesterrel a felújított Nagy Ferenc utcán, ahol a bolti eladók kijöttek üdvözölni a vendéget. – Éppen olyan, mint a tévében, határozott – mondta egyikük.

A Kossuth térre érve taps és provokátorok füttye egyaránt fogadta Gyurcsányt. A városközpont sorra megújuló épületeire és a csatornázásra utalva azt hangoztatta Gyurcsány Ferenc: „Szerintem nem füttyöt érdemelnek a szentesiek, hanem tapsot." – Harmincnyolcezer forintos nyugdíjjal te sem így beszélnél – üvöltötte erre egy férfi. Másvalaki meg azt harsogta, hogy új vezetőkre van szükség. A közelében lévők le akarták fogni az illetőt, ám az egyik képviselőjelölt arra kérte őket: ne bántsák.

Sípot fújnak Csongrádon, miközben Gyurcsány Ferenc Bedő Tamás polgármester mellett kampányol. Fotó: Karnok Csaba

A miniszterelnök mindeközben arról beszélt, hogy új kihívásra, új munkára hívja az országot. Hozzátette: az összefogásról nem beszélni kell, hanem annak szellemében kell élni, „tegyünk közös erőfeszítést egy jobb országért és egy jobb Szentesért, s mutassuk meg Magyarországnak, hogy van bennünk erre képesség és tehetség". Gyurcsány úgy vélte: akik Szirbiket támogatják, azok a nyugalmat, a párbeszédet és az együttműködést akarják.

Közmegegyezést sürget a népi baloldal

A baloldal az elmúlt tizenöt év során sikeresen egyesítette a nemzeti és a progresszív hagyományokat, a jobboldalon ez nem történt meg, ezért nehéz a párbeszéd – mondta Gyurcsány Ferenc szombaton Ópusztaszeren, a Népi Baloldal rendezvényén. A találkozón a nemzeti közmegegyezést sürgették ismert baloldali politikusok.

Csongrádon több száz érdeklődő várta Gyurcsány Ferencet, aki a meghirdetett programnál hamarabb érkezett. Amíg a szocialista szimpatizánsok tapssal üdvözölték a kormányfőt a művelődési központ előtt, tucatnyi helybéli síppal, illetve „Hol a pénz, Feri?" bekiabálással fejezte ki nemtetszését az utca túloldalán. Akadt olyan baloldali érzelmű, fiatalos nyugdíjas, aki középső ujját mutatta feléjük. „A rigónyelést hagyjátok abba, menjetek a Fideszre" – teremtette le őket egy másik férfi, de a sípok nem némultak el.

„Füttytől még nem ijedt meg árvíz, ellenben az összefogás erejével meg lehetett állítani a Tiszát, itt, Csongrádnál is" – reagált az ellentábor zajára Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök hangsúlyozta, aki nyugalomra vágyik, az Bedő Tamást válassza, vele tovább épülhet és gazdagodhat Csongrád. Hozzátette, jön két nem könnyű év, de a kormányzat és a települések összefogásáról akkor sem szabad lemondani.


Pokorni Kuruczért kampányolt

Itt nem lehet átverni a választókat, az önkormányzati választásokon a politikusok szavahihetőségéről, korrektségéről mondanak véleményt az állampolgárok – jelentette ki Pokorni Zoltán szombaton, Csongrádon, ahol Kurucz Ferenc, az Összefogás Csongrádért Egyesület, a Fidesz, a KPE és a KDNP közös polgármesterjelöltje mellett kampányolt. A politikus elmondta, az önkormányzati tanács megalakítása olyan kontrollt jelentene a parlamentnek, amely költségvetési kérdésekben megállapodásra késztethetné a kormányzatot. A sajátos csongrádi helyzet kapcsán hozzátette, Hegedűs Péterre, a másik jelöltre emlékszik, őt Dávid Ibolya mellett egy szimpatikus fiatalembernek ismert meg, de hiába a jó szándék, fellépésével nem a jobboldalt szolgálja, hanem a baloldal térnyerését.

B. I.–B. D.


Továbbá:
Találgatnak Szentesen
Kézigránátot dobtak a szentesi jegyző házára
Dr. Geönczeöl börtönbe vonul
Ezer tő vadkendert találtak Szentesen
Fegyelmi a szentesi kórház vezetőjének