Levél Sólyom hivatalától Hozzáadás a gyűjtőhöz
Figyelembe veszi majd a helyiek véleményét

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-08 | Blahó Gabriella

Válaszolt a köztársasági elnök hivatala a szentesi aláírásgyűjtőknek. Sólyom László figyelembe veszi majd a helyiek véleményét Geönczeöl Tibor és Kovács Ágnes kegyelmi kérelmének elbírálásakor. A döntést mindkét orvos szabadlábon várhatja, mindketten bizakodnak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Garai Ferencné a Sándor-palotából érkezett levéllel. Fotó: Vidovics Ferenc
A különösen nagy kárt okozó csalás miatt börtönbüntetésre ítélt két szentesi orvos kegyelmi kérvényt nyújtott be a köztársasági elnökhöz. Kérésüket támogatva Szentesen akció kezdődött, melynek nyomán csaknem hatezer aláírás gyűlt össze. Az íveket a kezdeményező Garai Ferencné és Perjés Gáborné postán juttatta el a Sándor-palotába. Levelükre a minap válasz érkezett.

A hivatal alkotmányügyi és jogi főosztályának vezetője ebben szó szerint így fogalmaz: „...Mindazonáltal a kegyelmi kérelem majdani elbírálásakor az Elnök Úr szem előtt fogja tartani az Önök és aláíró társaik támogató levelét." Az írás szerzője, dr. Sonnenvend Pál arra kérte Garai Ferencnét és Perjés Gábornét, hogy az általa közölt szöveg tartalmát ismertessék a kegyelmi kérelmet aláírókkal. Garainé Kata most úgy érzi: szerepvállalásuk ezzel befejeződött. „Elengedtük kezünkből az ügyet, e pillanattól többet a barátaink érdekében nem tehetünk" – így fogalmazott.
Dr. Kovács Ágnes korábban haladékot kapott Petrétei József igazságügyi és rendészeti minisztertől, a köztársasági elnök döntéséig nem kell bevonulnia a börtönbe. Ugyanezt az előnyt élvezheti dr. Geönczeöl Tibor is, a minisztériumban nemrég született határozat szerint. Így mindketten szentesi otthonukban várják az eredményt.

A volt kórházigazgató lapunknak úgy nyilatkozott, az elmúlt napokban valahogy kiegyensúlyozottabbnak érzi magát. Talán azt is mondhatná, megnyugodott: lesz, ami lesz.
– Nem vonok magam köré rózsaszín ködfelhőt – mondta –, mert felkészültünk arra is, ha tényleg be kell mennem a börtönbe.
Kovács Ágnes ezekben a hetekben unokáival tölti az időt, és idős szüleiről gondoskodik.

A három év szabadságvesztésre ítélt Geönczeöl doktor bizakodó, de a bizakodással szemben is óvatos. Azt mondta: csak akkor lehet bármit elhinni, ha az pontosan le van írva. A döntésig a traumatológus kertészkedik és klasszikusokat olvas, gyermekeivel tölti idejét.


Titok, mikor dönt az elnök

Az egyéni kegyelmi kérvények az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium után szabályos menetrend szerint a köztársasági elnök hivatalába érkeznek. Wéber Ferenc szóvivő korábban arra kérdésünkre sem volt hajlandó válaszolni, hogy a két irat megérkezett-e már a Sándor-palotába. Az elnök szóvivője azt mondta, kegyelmi ügyekben nem adhat tájékoztatást, a kegyelmet kérők az érvényes határozat tartalmáról kapnak majd értesítést. Természetesen szerettük volna tőle megtudni, várhatóan mikor születik döntés a közvéleményt foglalkoztató ügyben, ám erre sem kaptunk választ.



Továbbá:
A gátra viszik a szentesi tiszai strandot
Felfüggesztették az eljárást a Petőfi Szálló ügyében
A Szivárvány nyerte a pályázatot
177 bográcsban főtt a lecsó Szentesen
Hétfőn leadja a fegyverét a szentesi kapitány