Zsarolót fogtak a szentesi rendőrök Hozzáadás a gyűjtőhöz
Késsel ''fizetett'' a taxisnak a fuvarért

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-07 |

Zsarolással gyanúsítanak egy szentesi férfit, aki több embert is megfenyegetett, késsel. Egy taxist így kényszerített arra, hogy hazavigye őt – aztán nem fizetett a fuvarért.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A harminchét esztendős N. I. a rendőrök eddigi információi szerint augusztus végén követett el először zsarolást. Huszonkilencedikén a hajnali órákban egy szórakozóhelyen egymás után két férfit is megfenyegetett, késsel a kezében. Egyiküktől elvette a kocsija kulcsát, majd azzal az autóval járt a városban. Azután egy helybeli taxis oldalához nyomta a szúrófegyvert, azt követelve, hogy a személyfuvarozó vigye őt haza. Ám miután ez megtörtént, a szolgáltatásért nem fizetett. Ezután egy másik taxist rendelt a lakásához, őt megverte, és a ruháját is megtépte.

A Szentesi Rendőrkapitányságra érkezett feljelentések után a helybeli nyomozók őrizetbe vették a férfit, házkutatást is tartottak nála. Ekkor találtak és lefoglaltak egy kilenc centiméter pengéjű bicskát – a tárgynak feltehetően köze van az említett bűncselekmények elkövetéséhez. A „szentesi Bicska Maxi" a késsel az eddigi adatok alapján személyi sérülést nem okozott.

N. I. ellen a rendőrség büntetőeljárást indított, mert megalapozottan gyanúsítható zsarolás bűntette és más bűncselekmények elkövetésével, kezdeményezték előzetes letartóztatását is. A kapitányságon várják mindazok jelentkezését, akik esetleg a közelmúltban hasonló bűncselekmények áldozataivá váltak. Jelentkezhetnek személyesen a 107, a 102, vagy a 06-80/555-111-es telefonszámon.