Dolly, az örök nő Hozzáadás a gyűjtőhöz
Az énekesnő napkeltekor ébred és napnyugtakor fekszik

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-07 | Blahó Gabriella

Lenyűgöző derű és báj – Dolly, az örök nő. Bizonyítja ezt csaknem négymillió eladott lemez és halhatatlan népszerűség. Szentesen ezrek hallgatták az énekesnőt, aki elégedett a jelenével, a múltjával, jövőjére bizalommal tekint. Dolly gazdagnak nevezi magát, hiszen fantasztikus barátai vannak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Dolly kivételesen óvja magánéletének rejtett titkait. Fotó: Vidovics Ferenc
Első hallásra érthetetlennek tűnt, miért is mondta Dolly: sikerült elfogadnia magát. Az énekesnő a színpad szélén magyarázatképpen hozzáfűzte: nagyon sok dologról le kellett mondania. Ma már úgy érzi, megérte. A siker, a zene, a dal az öröm kiapadhatatlan forrása, s mindezekhez társul a gazdagság. Dolly szemébe nézni külön élmény: a szomorúság és a derű alkímiai tisztasága tükröződik benne. Gazdagnak tudja magát, hiszen fantasztikus barátai vannak, akikre mindig számíthat. Egyébként örülne, ha csak tizedét keresné annak, amit az emberek feltételeznek a jövedelméről.

Boldog vagyok és szerencsés – folytatta mosolyogva –, mert van egy csodálatos kertem, ahol énekesmadarak költenek, ismerik a füttyjeleimet. Sárgarigó fészkel a fán, igazi ritka madár – mesélte. Napkeltekor ébred és napnyugtakor bújik ágyba, az élettel való teljes harmóniára rendezte be mindennapjait. – Azt az időt, amíg nyitva van a szemem, szeretném a fényben tölteni – mondta. Finom és egészséges ételeket vesz magához a karcsú énekesnő, akinek nevét áhítattal és tisztelettel említi ma is a rajongók férfitábora.

Dolly kivételesen óvja magánéletének rejtett titkait. Látja, hogy a ma futó sztárok keltik maguk körül a külön hírverést. Ő viszont tényleg az, akinek látszik. Nekünk azonban elmondta, van párja, mi tudhatjuk: szereti valaki. Róla viszont nem árult el semmit, az intimitás védelme őrzi a kapcsolat sérthetetlenségét. Úgy érzi, sikerült megtalálnia a megfelelő arányokat a nyilvános és magánéletében, tartható, rugalmas határokat az odaadottság és a befogadás között.

A Dollyról alkotott képben elsősorban az énekesnő szerepel, a szentesiek viszont láthatták, amint dobol is a színpadon. A 2000-ben megjelent Mosoly és könny című lemez teljes anyagát ő írta meg, tavaly jelent meg a Dolly Top című album, melyet Szegeden is bemutatott Fenyővel együtt aratva sikert. Nincs meglepve, amiért kevesen hallottak erről a hanganyagról, a szerzőnek nem volt pénze a kampányszerű reklámokra. A Kurca-partján a régi nagy slágereket énekelte a lecsófesztiválon, Szentesen ezelőtt utoljára 1983-ban járt. Rákász Béla lemezlovas barátunk konferált akkor bennünket, aki az egész országban vitte a város hírét tehetsége révén – mondta.

A nyárestinek tűnő fényekben a színpad szélén jelen sorok szerzőjének eszébe jutott: kislány volt, amikor a Dolly-jelenség áthatotta a hazai könnyűzene levegőjét, s most itt áll előtte derűben csillogó fekete szemével. Ez volt az a hangulat, amiben Dolly adhatott egy kedves, baráti puszit. Mosoly mentén fordult el, mert még nagyon sokan akartak vele beszélni.


Továbbá:
A hastánccal is gyógyít
Keressük a legeredetibb családi recepteket!
A vagyonőrnő halkan beszél
Dobossy Beatrix Szeged egyetlen női biliárdosa
A Kalózok Királya apaszerepben