Csorba Gyula visszalépett a jelöltségtől Hozzáadás a gyűjtőhöz
A felelős szerkesztő inkább a tévét választja

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-07 | Blahó Gabriella

Csorba Gyula nevét képviselőjelöltként nyilvántartásba vette a helyi választási bizottság Szegváron. A Civil Tv felelős szerkesztője most átgondolta helyzetét, és időközben úgy döntött: inkább a tévét választja. Visszalépett a jelöltségtől.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Csorba Gyula: Civil maradok. Fotó: Tésik Attila
Szentesen és Szegváron több mint tízezer lakásban lehet nézni a Civil Tv adását. A helyi kezdeményezésből létrejött televízió-csatornáé a térség egyik sikertörténete. A stáb vezetője a helyhatósági választások előtt úgy érezte, a további fejlődés érdekében, kapcsolatai birtokában képviselőként hasznosan tudna dolgozni, ezért jelöltette magát.

Csorba Gyula szerint Szegvár nagyon fontos négy év előtt áll. A minap azonban úgy döntött: visszalép a jelöltségtől. Mint mondta, egy újságíró kollégájának a témával kapcsolatos megjegyzése elgondolkodtatta. Arra a megállapításra jutott, hogy a médiatörvény szellemével nincs összhangban a képviselőség és a felelős szerkesztés együtt – mondta. A törvény tartalmából egyértelműen kitűnik, hogy ezeket a szerepeket a jogalkotó éppen az összeférhetetlenség miatt igyekezett elhatárolni egymástól – fűzte hozzá.

Csorba Gyula szerint a Szegváron 2003-ban kezdődött folyamat a közösségfejlesztés területén valódi eredményeket hozott, ennek a hozadéka a tévé is. A szerkesztőség létező szellemi értékeinek megóvása érdekében döntött így: civil marad. A riportok jelentős részét ő készíti, így vélhetően sokkal több időt szerepel a képernyőn, mint más jelöltek – jogtalan előnyt élvezhetett volna a választások előtti időszakban.

Közszereplőként különös felelősség birtokában az elmúlt két nap történéseivel kapcsolatban azt mondta: „engedtessék meg nekem, hogy néhanapján Csorba Gyula legyek". A felelős szerkesztő civil akar maradni. Ebből a megközelítésből működik továbbra is a televízió, mely a faluban egyetlen kamerával startolt – mára viszont meghódította a várost is.


Továbbá:
A gátra viszik a szentesi tiszai strandot
Felfüggesztették az eljárást a Petőfi Szálló ügyében
Balogh Szabó lett a megbízott vezető
A Szivárvány nyerte a pályázatot
Lesz fűtés a szentesi kabinokban