Felfüggesztették az eljárást a Petőfi Szálló ügyében Hozzáadás a gyűjtőhöz
Már az új képviselő-testület dönt a közbeszerzésről

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-06 | Balázsi Irén

A szentesi Petőfi Szálló felújítására és működtetésére kiírt eljárást felfüggesztette a közbeszerzési bizottság, így a tervezettől eltérően nem dönt a képviselő-testület a héten, a ciklus utolsó ülésén a lepusztult szálloda sorsáról. A grémium elnöke, Demeter Attila elmondta: azért állították le az eljárást, mert szakemberek véleményét kérték ki annak érdekében, hogy a legalkalmasabb beruházót találják meg. Egy pályázó akadt, de most visszalépett.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Még várat magára a Petőfi Szálló felújítása. Fotó: Tésik Attila
– A Fővárosi Ítélőtábla a hét elején értesítette a szentesi önkormányzatot, hogy az utolsó jogi eljárás is befejeződött a Petőfi Szálló ügyében – mondta lapunk érdeklődésére Szirbik Imre polgármester. A hét éve tartó pereskedés ezzel végérvényesen lezárult, így minden akadály elhárult, hogy az önkormányzat befektetőt találjon a hányatott sorsú épület felújítására. Becslések szerint ehhez több mint kétmilliárd forintra van szükség. Megírtuk: a képviselő-testület korábban úgy határozott, hogy negyven-ötven évre bérbe adja az épületet annak a befektetőnek, aki a műemléki előírásoknak megfelelően a saját költségén rendbe hozza a Petőfit, és azt korábbi rendeltetésének megfelelően szállóként működteti.

A közbeszerzési eljárást meghirdette a város. Szirbik Imre tájékoztatása szerint a felhívásra egy pályázat érkezett, közös ajánlatot küldött egy építőipari cég és egy szállodákat üzemeltető társaság. A pályázó konzorcium nevét azonban nem árulta el a polgármester arra hivatkozva, hogy jogi következménye lehet folyamatban lévő ügyről adatokat szolgáltatni.

Lapunk úgy tudta, hogy a képviselő-testület a héten, a ciklus utolsó ülésén dönt arról, hogy elfogadja-e az illető pályázó ajánlatát a Petőfi Szálló felújítására és működtetésére. Tudomásunkra jutott az is, hogy közben több cég is érdeklődött a befektetési lehetőségről. Lapunk megkereste az önkormányzat jogi bizottságának elnökét, Demeter Attilát, aki egyben a közbeszerzési bizottság vezetője is. Kiderült: a képviselő-testület már biztosan nem dönt a Petőfi ügyében ebben a ciklusban, mivel a közbeszerzési bizottság már korábban felfüggesztette az eljárást.

Az elnök elmondása szerint ugyanis szakemberek véleményét kérik ki annak érdekében, hogy milyen szempontokat vegyenek figyelembe a város számára legkedvezőbb ajánlat kiválasztásához. Demeter úgy tudja: visszalépett az a társaság, amely ajánlatot tett a szálloda rendbehozatalára. A szakértői vélemények ismeretében folytatják le később a felfüggesztett közbeszerzési eljárás.


Továbbá:
A Szivárvány nyerte a pályázatot
177 bográcsban főtt a lecsó Szentesen
Hétfőn leadja a fegyverét a szentesi kapitány
Hét végével indul a tanév
Lemondott a Fidesz szentesi frakcióvezetője