Lakatos is függetlenként indul Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-06 | Blahó Gabriella

A Fidesz tagjaként, de független jelöltként indul Szentesen a helyhatósági választáson Lakatos Attila. A roma férfi Berekháton száll ringbe a képviselőségért. Szerinte a kisebbségnek az volna jó, ha mindkét nagy párt segítségével érvényesíthetné érdekeit.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi Fidesz-csoportnak tagja maradt Lakatos Attila, de a polgári oldal támogatása nélkül indul a helyhatósági választásokon. A roma férfit rendes taggyűlésen támogatták a társai, ám szabadsága idején kapott egy SMS-t, amelyben közölték vele: a tizenkettedik helyet kapja meg a listán. Lakatos Attila ezt méltánytalan érzi. Az elmúlt ciklusban a lakásügyi bizottság munkájában vett részt. Köztudomású, hogy a lakásügy munkaigényes és emberi együttérzést igénylő terület az önkormányzati munkában. – Roma és nem roma szegényekkel egyaránt találkoztam az elmúlt időszakban, segítettem, ahol csak tudtam – fogalmazott Lakatos Attila.

– Kialakult már a kapcsolat a kisebbségi helyi képviselői és baloldal között. A helyi romák akkor járnának jól, ha mindkét nagy párt elemi érdeknek tekintené életkörülményeik javítását, ezért is tevékenykedtem a jobboldalon – érvelt a jelölt. A magát konzervatív érzelműnek valló 51 esztendős kőfaragónak kissé kedvét szegte a Fidesz helyi csoportjában kialakult helyzet, de nem adja fel: függetlenként méreti meg magát a helyhatósági választáson, Berekháton.