Balogh Szabó lett a megbízott vezető Hozzáadás a gyűjtőhöz
A választásokig biztosan helyettesítik a szentesi kapitányt

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-05 | Blahó Gabriella

Földvári N. István szentesi rendőrkapitány szolgálati viszonya tegnap óta szünetel. A megyei rendőrfőkapitány a helyhatósági választások napjáig Balogh Szabó Imrét bízta meg a szentesi kapitányság vezetésével.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Balogh Szabó Imre kinevezése egy hónapra szól a szentesi kapitányság élén. Fotó: Vidovics Ferenc
Szeptember elsején a helyi választási bizottság a polgármesterjelöltek sorába fölvette Földvári N. István rendőrkapitányt. Földvári a hétfő délutáni rendőrségi állománygyűlésre már civilben érkezett. A törvény betűje szerint erre az időre le kell tennie a mundért, és a Csongrád megyei rendőrfőkapitánynak, Lukács Jánosnak el kellett döntenie, kit bíz meg a kapitányság vezetésével.

Korábban a városban arról lehetett hallani, hogy Tyityán László lesz átmenetileg a kapitány Szentesen. Lapunk információi szerint az őrnagy neve valóban szóba került, ám úgy vélte: a bűnügyi osztály vezetése éppen elég feladatot jelent számára. Tegnap kiderült: Balogh Szabó Imre, a közrendvédelmi osztály vezetője kapta a megbízást. Az alezredes tizenhat éve dolgozik a rendőrségnél. Mint mondta, az önkormányzati választások napjáig igyekszik megfelelni a kihívásnak, és a rendőrséghez méltó módon látja el a kapitányi teendőket. Október elsejéig szól a megbízatása.


Földvári időben szólt

Az 55 éves Földvári Nagy István alezredes, rendőrségi főtanácsos időben bejelentette Lukács János megyei főkapitánynak, hogy jelölteti magát a helyhatósági választásokon. Abban maradtak, hogy ha Földvári hivatalosan is jelölt lesz, akkor szünetel majd a szolgálati viszonya. Az októberi választásokig tartó átmeneti állapot lényegében olyan, mintha szabadságon lenne a szentesi kapitány, aki lapunknak azt mondta: ha megnyeri a választást, nyugdíjba megy a rendőrségtől. 



Továbbá:
A Szivárvány nyerte a pályázatot
Lesz fűtés a szentesi kabinokban
Szépnek látták Szentest a város szülöttei
177 bográcsban főtt a lecsó Szentesen
Hétfőn leadja a fegyverét a szentesi kapitány