Hétfőn leadja a fegyverét a szentesi kapitány Hozzáadás a gyűjtőhöz
''A robbantás ügyében nyomozók tudják a dolgukat''

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-02 | Balázsi Irén

A szentesi rendőrkapitány nem tart attól, hogy ha elfogják a jegyző elleni merénylet elkövetőjét, az ő házuknál is kézigránát robban. Földvári Nagy István polgármesterjelölt hétfőn adja le a szolgálati fegyverét, ám nincs lelkiismeret-furdalása azért, mert nehéz ügyeket hagy hátra a munkatársaira. Azt mondja, kollégái értik a dolgukat, s ő eddig sem nyomozott, csak ellenőrzött.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Földvári Nagy István profi csapatot hagy maga után a rendőrségen. Fotó: Tésik Attila
A szentesi rendőrkapitányhoz akkor érkezett meg a polgármesteri hivatalból a feljelentés ismeretlen tettes ellen a Csongrádi úti gömbakácok kitörése miatt, amikor nyilvánosságra hozta, hogy a Szövetség Szentes Felemelkedéséért Egyesület polgármesterjelöltjeként indul az önkormányzati választásokon. Ebben az iratban az is szerepelt, hogy Földvári Nagy István alezredes tegyen meg mindent a lakosság biztonsága érdekében, mert az utóbbi időben elszaporodtak a jogellenes cselekedetek.

Lapunk megkérdezte a kapitánytól, nem gondolja-e, hogy azért kapta a jelzést a városházáról, mivel ringbe száll a polgármesteri tisztségért. Azt mondta erre: a véletlenek összjátékának tekinti a Sztantics Csaba jegyző aláírásával eljuttatott feljelentést, hiszen a szóban forgó rongálás valóban megtörtént. Földvári szerint erre reagálniuk kell a város vezetőinek. Elismeri ugyanakkor, lehet, hogy kritika is volt a neki címzett beadványban. Hozzátette: – Ahol kevés a rendőr, ott a negatív jelenségek szaporodnak, amiért nem csak a rendőrség felelős – állította Földvári.

Nem lesz lelkiismeret-furdalása

Földvári Nagy István, a Szövetség Szentes Felemelkedéséért Egyesület polgármesterjelöltje tegnap leadta a választási bizottságnak az ajánlószelvényeit, előreláthatólag hétfőn leteszi a fegyverét is. A regisztrációját követően ugyanis kéri a szolgálati viszonyának a szüneteltetését. Hogy nem lesz-e lelkiismeret-furdalása azért, mert nehéz ügyeket hagy hátra a kollégáinak? Azt válaszolta a leköszönő kapitány: a szentesi rendőrség vezetői gárdája profi, eddig sem ő nyomozott, csak ellenőrzött. – Nem kell őket ostorozni, tudják a feladatukat. Ha ennek a kapitányságnak nem lenne vezetője, akkor is ugyanolyan jól dolgoznának a kollégák, mint eddig – mondta Földvári Nagy István. Véleménye szerint az nem jó vezető, aki mindent egy kézbe vesz, mert akkor az általa irányított szervezet életképtelen lesz.

A Sztantics Csaba jegyző házánál történt robbantással és Koncz Judit eltűnésével kapcsolatban jegyeztük meg a rendőrkapitánynak: ezek tükrében talán nem véletlenül hallani olyan véleményt, miszerint nincs rend ebben a városban. Az alezredes szerint ez „kisarkítása a kérdésnek". Utoljára 1998-ban dobtak egy vállalkozó lakására Molotov-koktélt a Kertvárosban. Azóta ez nem volt jellemző cselekmény. – Nyilvánvaló, hogy vannak deviáns személyek, akik bizonyos dolgokat nem tolerálnak, és megpróbálnak elégtételt venni – magyarázta a rendőrkapitány. A Szegeden régebben történt gyilkosságokat hozta fel példának, akkor a bűn és a rettegés városának nevezték a megyeszékhelyet. Pedig az két eset volt, és nem kellett mindenkinek rettegnie Földvári szerint. Hozzátette azt is: Szentesen sem robbant kézigránát a jegyző ellen elkövetett merénylet óta. Az eset felderítése érdekében viszont mindent megtesz a rendőrség.

Megkérdeztük a kapitánytól, nem tart-e attól, hogy az ő házukra dobnak majd kézigránátot. – Ha egy rendőr attól fél, hogy egy nyomozás során valamilyen bosszú éri, az ne szereljen fel. Az eskünk is azt rögzíti, hogy az életünk feláldozásával is eljárunk az ügyekben – mondta. A hetekkel ezelőtt eltűnt Koncz Judittal kapcsolatos érdeklődésünkre úgy reagált az alezredes, hogy van olyan személy, akit több éve keresnek. Pletykának nevezte azt a felvetést, miszerint már megtalálták a fiatal nőt.


Továbbá:
Hét végével indul a tanév
Lemondott a Fidesz szentesi frakcióvezetője
Budapesten játsszák Cserna-Szabó drámáját
Szirbik és Fetser – egy ügyért
Dömsödi függetlenként indul