Hétfőn kezdődik a futsal NB I Hozzáadás a gyűjtőhöz
Sorsolás után, rajt előtt a megyei csapatok

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-30 | Mádi József

Hétfőn kezdődik a futsal NB I. Elkészült a bajnokság sorolása, a rajt előtt pedig a két megyei csapat, a Legrand-Szentes és az Első Beton háza táján néztünk szét.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A csíkos mezes Legrand-Szentes és az Első Beton november 6-án találkozik. Fotó: Gyenes Kálmán
Alig egy hét van hátra a futsal NB I rajtjáig. A két megyei csapat, a Legrand-Szentes és az Első Beton már hetek óta készül a kezdésre.

– Én személy szerint tökéletesen elégedett vagyok a sorsolással. Siklósra látogatunk, aztán jön az Abony, majd Berettyóújfalura utazunk. Remélem, jó rávezető időszak lesz az egymást követő további nehéz meccsek előtt – nyilatkozta a sorsolásról Koncz Zsolt, a Szentes játékos-edzője, akinek munkáját Némethy László segíti majd. A csapatban a következő változások történtek: Kazán, Erhardt, Ruzsinszki, valamint az utánpótláscsapatból Szabó L. érkezett, Kis K. abbahagyta, Tóth Csaba pedig porcműtéten esett át. A Legrand egy edzőmeccset játszott, amelyen 2–1-re kikapott az Első Betontól.

A szegedi gárda viszont öt felkészülési találkozón van túl. Az Aramis kétszeri, majd a Szentes egyszeri legyőzése után Gödöllőn kikapott, ellenben hazai pályán Juhász, K. Tóth és Németh találatával ikszelt (3–3) a bajnoki címvédő ellen.

– A bajnok elleni mindkét meccs jó iramú volt – vélte Szentágotai Szabolcs, a Beton csapatkapitánya. – Teljes csapattal érkezett az újszegedi sportcsarnokba is a Gödöllő, amely annyira megerősödött, hogy a tizenhatos keretében szinte csak olyan játékos szerepel, aki már magára húzta a címeres mezt.

Az Első Betonból egyedül Fekete távozott, ám ő sem önszántából: behívták katonának Szerbiában.


Ezt a helyezést várja a DM és a DV

LEGRAND-SZENTES: 3.
A tavalyi negyedik helyezés nem tükrözte azt a remek szereplést, amely a Szentest jellemezte egész évben. Végig a dobogóért harcolt a csapat, amely a helyosztókra elfáradt. Az idei sorozatban azonban összejöhet Konczék számára a harmadik hely, és ez reális is a tíz csapatra csökkent NB I-es létszám, illetve a gárdák átalakulása alapján.

ELSŐ BETON: 4.

Régóta vágynak már a szegedi vezetők arra, hogy az Első Beton a közvetlen élbolyban végezzen. A csapat folyamatos fejlődését figyelve ez most összejöhet. A dobogós helyért minden bizonnyal nagy csatát vív majd a Beton a megyei riválissal. A bronzcsatában valószínű a rutin dönthet – most még talán a Legrand javára.

A bajnokság programja

Elkészült az NB I-es futsalbajnokság sorsolása. Íme a két megyei csapat őszi hazai programja (az Első Beton az újszegedi sportcsarnokban 19, a Legrand-Szentes a szentesi Dr. Papp László-sportcsarnokban 20 órától fogadja ellenfeleit), 1. forduló, szeptember 4.: Első Beton–Aramis; 2. forduló, szept. 11.: Legrand-Szentes–Abony; 4. forduló, október 2.: Első Beton–Cső-Montage; 5. forduló, okt. 9.: Legrand-Szentes–Gödöllő; 6. forduló, okt. 16.: Első Beton–Abony; 7. forduló, november 6.: Legrand-Szentes–Első Beton; 8. forduló, nov. 13.: Első Beton–Csömör; 9. forduló, nov. 20.: Legrand-Szentes–Cső-Montage; 10. forduló, nov. 27.: Legrand-Szentes–Siklós; 11. forduló, december 4.: Első Beton–Berettyóújfalu; dec. 11.: Első Beton–Kanárik, Legrand-Szentes–Berettyóújfalu; 13. forduló, dec. 18.: Legrand-Szentes–Csömör. 



Továbbá:
Lékó már Karpov-lázban ég
Megtapsolták a makói labdarúgókat és a szurkolókat
Vereséggel kezdte a strasbourgi tornát a Pick Szeged
Tízezer néző előtt futballozhatnak a makóiak
Linzben sem botlott a Pick Szeged