A Magyar Demokrata Fórum nem sírja vissza a távozókat Hozzáadás a gyűjtőhöz
Katona Kálmán: A párt Makón és Szentesen 2010-re készül

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-28 | Bakos András

Megalakult az MDF új makói és szentesi szervezete, önálló jelölteket azonban már nem tudtak állítani az önkormányzati választásokra. A korábbi szervezetet mindkét városban feloszlatta az országos választmány. Ennek elnöke, Katona Kálmán azt mondja: természetes, hogy néhány régi tag nem lépett be újból: ők a Fidesszel való összeolvadást szorgalmazták.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Makón és Szentesen is működni kezdett az MDF új szervezete. Grezsa István, a párt megyei elnöke kérdésünkre elmondta, bár egyik helyen sem indítanak önálló képviselő- és polgármesterjelöltet, mindkét helyen támogatják a helyi szervezet számára szimpatikus embert, s az ajánlószelvény-gyűjtésben is segítenek. A szentesi tagok most ismerkednek a közéleti munkával.

A történtek előzménye, hogy a tavaszi országgyűlési választások után az MDF megyei választmánya úgy határozott, újjá kell szervezni a párt szentesi és makói szervezetét. Egyik választókerületben sem sikerült összegyűjteni a jelöltek – Dóczi Margit, illetve Kotroczó Béla – indulásához szükséges mennyiségű ajánlószelvényt. Az országos választmány – a megyeiek döntését felülbírálva – feloszlatta mindkét szervezetet. Ez azt jelentette, a tagok tagsági viszonya is megszűnt.

Megkezdődött az új szervezetek megalakítása, Makón Mihály Zoltán, az első szabadon választott országgyűlési képviselő, Szentesen Nagy-Mélykúti László orvos szervezte újjá a pártot. Ám az idő rövidsége miatt nem sikerült fölkészülni az önkormányzati választásokra.
A párt Makón elveszítette Gilicze Jánost, aki 1989 óta volt tagja a pártnak, és a rendszerváltás óta minden évben képviselővé választották egyéni körzetében. Most a Fidesz jelöltje.

Nem volt elhamarkodott döntés a feloszlatás? – kérdeztük az országos választmány elnökétől, Katona Kálmántól. A politikus azt mondta, valójában azért került szóba az újjászervezés, mert a szentesi és a makói tagok nem vették figyelembe a párt vezető testületeinek döntéseit.

– Az újjászervezést azonban – változatlan vezetés mellett – nem tudták megoldani, ezért döntött az Országos Választmány a feloszlatás és újjáalakítás mellett – mondta Katona. – Számoltunk azzal, hogy nem minden régi tagtársunk lép be az újjáalakult szervezetbe, de ebben nincs semmi rendkívüli. Mert ők azok, akik a Fideszbe való beolvadást gondolták jó megoldásnak. Ennek szép példája az általam egyébként nagyra becsült Gilicze János, aki most a Fidesz színeiben indul.
Katona szerint döntésük ezért inkább későinek nevezhető, mint elhamarkodottnak: ha az országgyűlési választások előtt megteszik ezt a lépést, most mindenhol lehetne jelöltjük.

– Ahol időben léptünk, ott lendületes, megfiatalodott szervezeteink vannak. Mi már 2010-re gondolunk, mert új jobboldalt építünk – hangoztatta Katona Kálmán.


Továbbá:
Perdöntő bizonyítékok Heni felgyújtására
Parádés fürdőparty Makón
Röntgen látta meg a cigarettát
Beiskolázási támogatások Makón
José Hidasi szívesen tért haza Makóra