Találgatnak Szentesen Hozzáadás a gyűjtőhöz
A robbantás és Koncz Judit eltűnése borzolja a kedélyeket

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-25 |

Egy hónapja tűnt el szentesi házából Koncz Judit. A 26 éves nőt azóta sem találják. Kislányát ideiglenesen az apánál helyezte el a gyámhivatal. A gyermek végleges elhelyezéséről a bíróság dönt. Négy napja kézigránát robbant Sztantics Csaba szentesi jegyző házának erkélyén. A merénylő még nem került kézre. Szentesen akadnak olyanok, akik összefüggést látnak a két ügy között.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Koncz József és felesége továbbra sem tud semmit eltűnt lányukról. Fotó: Tésik Attila
Egy hónapja tűnt el szentesi házából Koncz Judit. A 26 éves nőt azóta sem találják. Kislányát ideiglenesen az apánál helyezte el a gyámhivatal. A gyermek végleges elhelyezéséről a bíróság dönt. Négy napja kézigránát robbant Sztantics Csaba szentesi jegyző házának erkélyén. A merénylő még nem került kézre. Szentesen akadnak olyanok, akik összefüggést látnak a két ügy között. A harmincezres kisvárosban és az internetes fórumokon különböző híresztelések kaptak szárnyra.

Mindenki óvatosságra, rendkívüli elővigyázatosságra intett bennünket, akivel tegnap beszéltünk Szentesen a kedd hajnali robbantásról. Ismeretes, Sztantics Csaba szentesi jegyző házának erkélyére kézigránátot dobott az ismeretlen merénylő. Sztantics akkor annyit mondott lapunknak a robbantás indítékáról, hogy „a törvényesség őreként elképzelhetőnek tartja, hogy a jogszabályokról valakinek más az álláspontja, mint ahogy a törvény szól" – majd megjegyezte –, „de az is lehet, hogy az egész csak véletlen." Szirbik Imre polgármester is elképzelhetőnek tartotta, hogy valaki azért robbantott, mert nem tetszett neki a jegyző valamely határozata.

Milyen határozat lehet az, amely arra indít valakit, hogy kézigránátot dobjon a jegyző házára? – tettük volna fel a kérdést Sztantics Csabának, de a jegyző mereven elzárkózott a nyilatkozattól. Csupán annyit mondott, hogy a nyomozás állásáról kérdezzük meg a rendőrséget. Földvári N. István sem volt közlékenyebb. A városi rendőrkapitány a nyomozás érdekében nem árult el részleteket. Annyit elmondott, hogy továbbra is várják annak a szemtanúnak a jelentkezését, akit az egyik szomszéd látott a robbanás után Sztanticsék erkélye alatt. Hangsúlyozta, személyazonosságát szigorúan titokban tartják.

Kedden a Black sörözőben nyomoztak a rendőrök. A kapitány szerint a robbantás és nyomozás helyszíne az elkövető személyét illetően automatikusan nem hozható összefüggésbe. Fotó: DM/DV
Lapunk úgy tudja, hogy egy jugoszláv típusú kézigránát robbant Sztantics Csabáék erkélyén, és a repeszdarabokból még a házzal szemben lévő telekre is jutott. Az ismeretlen merénylő ellen nagy erőkkel indult meg a nyomozás. A robbantás délelőttjén a rendőrök a Vásárhelyi úti Black sörözőben is nyomoztak. Erről akkor úgy nyilatkozott lapunknak Földvári N. István, hogy „a robbantás és nyomozás helyszíne az elkövető személyét illetően automatikusan nem hozható összefüggésbe."

A harmincezres kisvárosban azonban többen – éppen a Black sörözőben kedden folytatott nyomozás miatt – összefüggést sejtenek, látnak a robbantás és a nyomtalanul eltűnt Koncz Judit ügye között. Egyebek mellett erről szerettük volna tegnap délben személyesen megkérdezni a Vásárhelyi úti szórakozóhelyen Dezső Lajost, de nem találtuk Koncz Judit egykori élettársát, Diána édesapját. Azt láttuk, hogy a szőke kislányra fiatalok ügyelnek, vigyáznak a sörözőben. Ezt Dezsőnek is elmondtuk, akivel végül telefonon sikerült beszélnünk.

Dezső: Főzök és mosok rá

„A gyermekkel napközben is én vagyok, főzök rá, mosok rá, és mindent megteszek, amit kell. Tisztában vagyok azzal, hogy egy ilyen korú gyermekkel hogyan kell foglalkozni, mit kell neki adni" – mondta Dezső Lajos augusztus 7-én a gyámhivatal jegyzőkönyve szerint, amikor Diána ideiglenes hatályú elhelyezésének felülvizsgálatát tárgyalták. „Amikor a gyerek üdítőt akar inni, természetesen a kocsmába is bemegy, illetve azon keresztül járunk ki." A férfi ekkor mondta azt is, hogy Koncz József játékgépezik, s eljátssza a család pénzét.

– Semmi közük hozzá! A kislány egyébként jól érzi magát, köszöni szépen, jól van – válaszolta Dezső Lajos, amikor Diána hogyléte felől érdeklődtünk. Kérdésünkre, miért jártak, mit kerestek kedden délelőtt a Black sörözőben a rendőrök, azt válaszolta: erről érdeklődjünk a rendőrségen. Ugyanezt mondta, amikor Koncz Juditról kérdeztük. Felvetésünkre, igaz-e, hogy a Black söröző nemrégiben kapott egy felszólítást a polgármesteri hivataltól, hogy tartsa be a csendrendeletet, azt felelte: „erről kérdezzük a hivatalt, hogy van-e ilyen papír, mert ő nem foglalkozik papírügyekkel."

Koncz József és felesége viszont minden dokumentumot, levelet akkurátusan összegyűjt. Köztük van az is, amit Dezső írt az anyósának még Németországból. A szülők tegnap többször elsírták magukat, amikor a furcsa körülmények között eltűnt lányukról és Diána unokájukról meséltek. A július 22-én eltűnt Juditról továbbra sincs semmi hírük. Azt viszont tőlük tudjuk, hogy a szentesi bíróság augusztus 31-én dönt majd Diána elhelyezéséről.


Továbbá:
Kézigránátot dobtak a szentesi jegyző házára
Dr. Geönczeöl börtönbe vonul
Ezer tő vadkendert találtak Szentesen
Fegyelmi a szentesi kórház vezetőjének