Dömsödi függetlenként indul Hozzáadás a gyűjtőhöz
Az ismert szentesi ügyvéd kilépett a Fideszből

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-24 | Blahó Gabriella

Törölték a Fidesz listájáról Szentesen Dömsödi Józsefet. Az ügyvéd – aki tagja a szentesi közgyűlés Fidesz frakciójának – válaszlépésként visszaadta a tagkönyvét, és úgy döntött: függetlenként indul az önkormányzati választáson.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Dömsödi József: A sportban annak idején megtanultam, mi a tisztességes küzdelem, ez nem volt az. Fotó: Tésik Attila
A Fidesz szentesi csoportjának gyűlésén a tagság legitim módon a képviselőjelöltek listájára tette Dömsödi Józsefet, aki jelenleg is tagja a jobboldali frakciónak a képviselő-testületben. A szentesi ügyvéd megdöbbenéssel értesült arról, hogy – szerinte a választókerület elnökének nyomására – törölték a listáról. Dömsödi a helyi csoport belső bomlásáról beszél, amely szerinte évek óta tart. Körülbelül egy esztendővel ezelőtt erősödött meg a frakció tagjaiban a gondolat, hogy demokratikusabban és hatékonyabban kellene működnie a városban az ellenzéknek. A tavaszi kampányban érkezett visszajelzések ebben megerősítették őket. Dömsödi József szerint Farkas Sándor csúfosan megbukott a parlamenti választásokon, s ebből nem vonta le a megfelelő következtetéseket. A csoport több tagja kereste már a kapcsolatot a párt felső vezetésével, várva, hogy helyben rendeződjenek a dolgok.

– Egyszer őszintén kifejtettem erről a véleményemet, Farkas nyilván ezért töröltetett a listáról. A frakcióban kialakult egyetértés felbomlott, a Fidesz jelenlegi helyzete pedig a városban megkérdőjelezi a választókerület vezetőinek stratégiai képességét – mondja Dömsödi József. Szerinte borítékolni lehet a polgári oldal vereségét a helyhatósági választáson, ilyen ellenzékkel szemben a baloldal lényegében azt csinál, amit akar. Az ügyvéd nagyon szomorúnak tartja, hogy míg a párt felső vezetése tisztán követhető, koherens politikai üzenettel rendelkezik, addig Szentesen a bomlás széthúzza a csoportot és értelmes dolgoktól vonja el a figyelmet.

Névjegy

Dömsödi József ügyvéd 1994-ben lépett be a Fideszbe. 1994 és 1998 között a szentesi városházán az egyetlen fideszes képviselő, 1994-től városi elnök volt. 2002–2006 között listás képviselő, a sport és a lakásügyi bizottság munkájában vett részt. Volt profi vízilabdázó, itthon a Szeolban, külföldön izraeli és olasz első osztályú csapatokban játszott.

Az ügyvéd szerint helyi ügyekben kevésbé a kétpólusú pártoskod ást kellene követni. Szerinte az sem véletlen, hogy az őszi megmérettetésen választási szövetség nélkül indul a Fidesz – vezetői megosztó politikát folytatnak. Hangsúlyozta, hogy nem ő távolodott el a párttól, hanem a helyi csoport vezetése antidemokratikus. Ebben a helyzetben nem vállalhatja fel, hogy a szentesi Fidesz vezetés égisze alatt dolgozzon tovább, ezért úgy döntött, visszaadja a tagkönyvét és egyéniben, függetlenként indul az őszi választásokon. „A sportban megtanultam, mi a tisztességes küzdelem, ez nem volt az."

Természetesen lapunk szerette volna a Fidesz helyi csoportjának működését ért kritikákkal kapcsolatban megkérdezni Farkas Sándort is, de a választókerületi elnök nem kívánt nyilatkozni az ügyben.


Továbbá:
Nagymágocs választ
Húsz forinttal olcsóbb benzin – Szentesen is
Műemléki védelem alatt a szentesi téglagyár
Míg a kampány tart, leveti az egyenruhát
Sikeres civilek fogtak össze Szentesen