Végre már játszhattak Hozzáadás a gyűjtőhöz
Egymás ellen kétkapuzott tegnap a két megyei pólócsapat

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-24 | Szélpál László

Egymás ellen kétkapuzott tegnap a két Csongrád megyei férfi vízilabdacsapat, a Szeged Beton VE és a Legrand-Szentesi VK. Az újszegedi sportuszodában nem számolták a gólokat, de aki jól figyelt, az a hazaiak fölényét konstatálhatta.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Vígh Róbert (sötétben) nem kímélte Tóth Lászlót. Fotó: Segesvári Csaba
Délelőtt 10 órára gördültek be a Szentesről érkezett személygépkocsik az újszegedi sportcsarnok parkolójába. Pólósok utaztak az autókban, méghozzá a Legrand OB I-es játékosai. A Szeged Beton VE-hez kétkapus gyakorlásra érkeztek.

Gyengült a Szentes

– Kétszer is játszunk ma a Szegeddel – mondta Berki András, a szentesiek trénere. – Kicsit pesszimista vagyok a bajnoki szereplést illetően, Szabó Nándor, Juhász Zsolt és Plézer János távozásával közel 30 százalékban gyengültünk. Azért jöttünk, hogy fiataljaink lássák, mekkora a lemaradásuk egy jó csapathoz képest, abból tanuljanak.
Nagyjából tényleg ez volt a Kurca-partiak részéről a realitás, hiszen a gárda két rutinos játékosa, Horváth Tamás és Torday Árpád nem tartott a többiekkel. Előbbi nászútját tölti, utóbbi pedig iskolai elfoglaltságának tett eleget.

A Szeged mestere, Gyöngyösi András mindenfajta kötelező elvárás nélkül küldte medencébe tanítványait.
– A felkészülést július 31-én kezdtük, ugyan egymás között már gyakoroltak a srácok, de idegen ellenféllel szemben most szerepelnek először – árulta el a tréner. – Munkából játszunk, eddig a súlyzózás és az úszás játszotta a tréningeken a főszerepet. Mostantól kezdve azért már a labdás gyakorlatokra is több hangsúlyt fektetünk.

Baksa László is megérkezett

Most lett komplett a Szeged Beton VE kerete. Az új szerzemények közül Monostori Attila, Juhász Zsolt, Plézer János és Milan Szamardzsics már három hete együtt készül új társaival, viszont a Fradiból érkezett kapus, a 20 esztendős Baksa László csak a napokban kapcsolódott hozzájuk. Eddig ugyanis Kemény Dénes válogatottjával gyakorolt, a belgrádi Eb utolsó keretszűkítése kifogott rajta. Egy biztos: kellemes, de egyben nagy gondban is lesz Gyöngyösi edző, amikor választania kell az adott mérkőzések előtt Barát és Baksa között: mindketten a legjobb honi hálóőrök közül valók.

Gyöngyösi elégedett


Megtudtuk az edzőtől azt is, hogy a keret valamennyi tagjának eddigi munkájával maximálisan elégedett.
– Október 1-jére kell csúcsformába kerülnünk, akkor rendezik az MK-negyeddöntőt – jelentette ki Gyöngyösi. – A jövő héten Pesten az Újpesttel játszunk, szeptember 4-étől 10-éig Herceg Noviban töltünk egy hetet, majd még ebben a hónapban 15-étől 17-éig megrendezzük a Hídépítő-kupát, melyen rajtunk kívül a Domino-BHSE, az Eger és az Újpest vesz részt. Aztán jöhet a Magyar Kupa. Nem akarom elkiabálni, de úgy érzem, jó kis csapatunk lesz. Az lenne az ideális, ha ez a mostani együttes legalább két évig együtt maradna, nem kellene jövő ilyenkor megint beépíteni négy-öt új játékost.

Berki András vállalta magára a játékvezető egyáltalán nem hálás szerepkörét. Nem volt könnyű dolga, mert egyrészt figyelnie kellett a faultokra, másrészt pedig csapatának teljesítményére is. Nem tudni, miként csinálta, de képes volt szájában a síppal is beszélni. Ugyanis, ahogy nem tetszett valami Németh Dánielék produkciójában, egyből szóvá tette.

Nem számolták a gólokat


Biztos, ami biztos alapon, a bevetésre készülő Juhász Zsoltot jó tanáccsal látták el a szegediek. Felhívták a figyelmét arra a cseppet sem elhanyagolandó tényre, hogy a nyáron átigazolt a Szentesből a Betonba. Csak azért jelezték észrevételüket, hogy mint irányító, még véletlenül se egykori csapattársait hozza helyzetbe.

A szomszédvárak első nekifutásra hat negyeden át gyömöszölték egymást. Eleinte remekül tartotta magát a kissé leamortizálódott Legrand (az első gólt például Józsa Tibor szerezte centerből), de később kiütközött a Beton nagyobb tudása. Az eredményt senki sem számolta, nem azon volt a hangsúly, hanem a játékon. Az pedig nem volt rossz így első próbálkozásra.


Szegeden a Manchester City

Hétfői számunkban beszámoltunk már arról, hogy a Szeged Beton VE rendezőként kezdi szereplését a LEN-kupában. A B jelű csoportban azóta történt némi változás. A szerb Budvanska Riviera, a görög HC Hania és a holland ZPB Barendrecht csapatát tényleg lehet majd látni október 18-ától az újszegedi sportuszodában, de az Esti Istambult nem. Azonban lesz török gárda, csak éppen az Izmir. A másik változás, hogy a Nemzetközi Vízilabda-szövetség „bónuszként" az angol Mancester Cityt is Szeged felé irányította. A hír hallatán nem esett pánikba Juhász György szakosztály-igazgató, mint mondta: „Nem valószínű, hogy akkora játékerőt képviselnének, mint az azonos nevű híres focicsapat...". A hat együttesből négy jut a következő körbe.