Nagymágocs választ Hozzáadás a gyűjtőhöz
Ki lesz a falu vezetője?

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-23 | Blahó Gabriella

Sorozatunkban a Csongrád megyei kistelepüléseken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az önkormányzati választások előtt. Ki lesz a falu vezetője? – latolgatjuk helyi politikusok segítségével, ezúttal Nagymágocson.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Három cikluson át viselte a polgármesteri tisztséget Czabarka János. A mára 70 esztendőssé érett Czabarka úgy döntött, nem indul ősszel. A sajátosan fanyar humoráról ismert faluvezető úgy fogalmazott: „A jó sportoló nem akkor lép le a pályáról, amikor már fütyül a közönség, hanem idejében." Nyugdíjaséveiben visszatér eredeti szakmájához: állatorvosként dolgozik újra. Az önkormányzat vezetője rendkívül takarékos volt az elmúlt tizenkét évben, de egyetlen lehetőséget sem hagyott ki, amivel munkahelyet lehetett teremteni. Czabarka munkája során nem egyszer került nézeteltérésbe néhány helyi lakossal – közöttük akad, aki indul a helyhatósági választásokon.

A jelenlegi polgármester Líbor Zoltán képviselőt támogatja a megmérettetésen. A pénzügyi bizottság tagjaként Líbor a kezdetektől fogva ismeri a kastéllyal kapcsolatos beruházás részleteit. A kastélyotthon műszaki vezetője azt mondta, Mágocsnak ezt a lehetőséget nem szabad kihagynia. Úgy véli, a falu számára a kiegyensúlyozott, békés építkezés ideje következik.

Egy másik jelölt, Stibál Róbert szerint viszont nem sportszerű, hogy Czabarka megnevezi támogatottját. Bár a politikában előfordul ilyesmi, szerinte ez a nyilatkozat Nagymágocson rontja az esélyegyenlőséget. Stibál korábban Árpádhalom jegyzője volt, azelőtt pedig rendőr.

Elsősorban békét szeretne látni a faluban. Az indulásról még nem döntött, de már gyűjti az ajánlószelvényeket a rokkantnyugdíjas gépkocsivezető Lőcsei György. A mentőszolgálatnál dolgozott húsz évig, úgy látja, az országot és a falut sújtó nehézségeken felül lehet emelkedni. Harmati Albert kereskedő, a volt ÁFÉSZ-bolt vezetője a szabad demokraták színeiben indul. Szerinte mondhatja bárki, hogy független, valahová csak húz a szíve. Az övé, mint mondja, Nagymágocshoz húz, hiszen családja több generáció óta itt él, és itt is képzeli el a jövőjét.


Továbbá:
Húsz forinttal olcsóbb benzin – Szentesen is
Műemléki védelem alatt a szentesi téglagyár
Míg a kampány tart, leveti az egyenruhát
Sikeres civilek fogtak össze Szentesen
Még egyszer nem szabadul el a klór