A Dunán érte a vihar a szentesi katonákat Hozzáadás a gyűjtőhöz
Ahogy partra jutottak, bekapcsolódtak a mentésbe

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-22 | Blahó Gabriella

A Dunán érte a vasárnap esti vihar a szentesi műszaki katonákat, akik a műrepülőverseny lebonyolításában segítettek. Egyikük sem sérült meg, ám életveszélyben voltak. Ahogy a partra jutottak, bekapcsolódtak a mentésbe, egy gerincsérült fiatalembert a szentesi műszakiak vittek kórházba.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az idei augusztus huszadikai ünnepen is a Dunán dolgoztak a szentesi műszaki dandár katonái. Összesen hat úszó szigetet és egy helikopter-leszállópályát készítettek elő a műrepülőversenyhez. Még mielőtt partot értek volna, váratlanul megindult a forgalom a folyón. Egy nevének elhallgatását kérő szemtanú úgy látta: a katonák egyike sem sérült meg, viszont a felvonultatott pontonok igen, mert a hajóközlekedés tilalmát hamarabb feloldotta a vízi rendészet, mint ahogyan kellett volna, ezért a katonák is veszélyben voltak. Sikerült partot érniük, amikor kitört a vihar. Az óriási felhőszakadásban és hatalmas szélben a vízen futó hajók lámpáinak fénye nem látszott.

Szabó István ezredes lapunknak azt mondta: a műszakiak valóban nem
Makón senki sem sérült meg

Makó környékét is érintette a vihar vasárnap este. Még hétfőn reggel is dolgoztak a tűzoltók a károk elhárításán. A gyorsan érkező esőzést nagy erejű szél kísérte, ami a fákat tépázta meg. Mint a városi parancsnokság ügyeletesétől megtudtuk, az éjszaka során összesen hét bejelentést kaptak – valamennyit amiatt, hogy kisebb-nagyobb ágak zuhantak úttestre, felső vezetékre, illetve háztetőre. Személyi sérülés nem történt, és szerencsére a károk sem jelentősek. 
értek még partot a hajózár feloldásakor, de már partközelben voltak. A dandár parancsnoka arról tájékoztatott, a katonák sérülés nélkül kerültek ki a bajból, azt azonban nem erősítette meg, hogy az ütközések miatt a pontonokban kár keletkezett volna. Az ezredes fontosabbnak tartja, hogy a Batthyányi téren történt súlyos balesetnél segített a szentesi alakulat. Az eredménykijelző tábla a vihar következtében ráesett egy fiatalemberre, aki súlyos gerincsérülést szenvedett. Miután a helyszínen ellátták, a szentesi műszakiak vitték a központi katonai kórházba. A parancsnok irányítása mellett biztonságba helyezték a felszerelést, és hétfőn hajnali fél egyre normalizálódott a helyzet.

Szegedi takarítás

Megerősített gárdával tünteti el Szegeden az ünnepi hétvége nyomait a környezetgazdálkodási kht. Tegnap reggel negyven munkatársuk szedte a szemetet, napközben pedig két műszakban 25-en takarították a belvárost. Megtisztították a Széchenyi teret, a környező utcákat és a rakpartot, ma pedig a klinikáknál folytatják az ünnep utáni nagytakarítást. Köztéri rongálásokról nem érkezett hír, a kht. munkatársai viszont meglepődtek, hogy szokatlanul nagy mennyiségű hányadékot kellett eltakarítaniuk a Kárász utcáról.  



Továbbá:
Megszépült a belváros
Orrát törte a Góbé pilótája
Ismét fatördelőt keres a rendőrség
Vakok keltek egybe
Szentesen forrong a Fidesz-szervezet