Gumicsizmát húz a volt szentesi államtitkár Hozzáadás a gyűjtőhöz
Visszaül a főállatorvosi székbe Gombos András

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-18 | Balázsi Irén

Tetszhalálából élesztette fel a szentesi Gombos András a Vásárhelyi-tervet, és védte a geotermikus energiát felhasználók érdekeit. A környezetvédelmi és vízügyi tárca júniusban leköszönt politikai államtitkára most még fizetés nélküli szabadságát tölti, de szeptembertől visszaül a kerületi főállatorvosi székbe. Gombosék eladták kertes házukat, és egy kisebb lakásba költöztek a belvárosban.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A környezetvédelmi és vízügyi tárca volt politikai államtitkára, Gombos András szeptembertől megszakítja fizetés nélküli szabadságát Fotó: Tésik Attila
A szabad demokrata Gombos András még országgyűlési képviselőként sikeresen lobbizott a 451-es út elkerülő szakaszának megépítéséért, a Kurca kotrásáért, a nagyhegyi városrészben a kerékpárút megvalósulásáért, és ő járta ki, hogy sürgősségi betegellátó osztálya legyen a szentesi kórháznak. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumban éppen két évvel ezelőtt lett a tárca politikai államtitkára, amely tisztségtől idén júniusban köszönt el. A kormányban végzett tevékenysége mérlegét pozitívnak tartja, mert napi feladatain kívül sok egyéb területen is eredményt tud felmutatni. Ezek között említette lapunknak adott interjújában, hogy a korábban tetszhalott állapotban lévő Vásárhelyi-terv megvalósulását felgyorsította: 2005-ben már 22 helyen kezdődött el az építkezés. Gombos András szerint ezek a beruházások
Beköltöztek a belvárosba

A közhit szerint a kormánypolitikusok jól megszedik magukat, s a távozásuk után luxusvillákba költöznek. Gombos Andráséknak viszont 1990 óta volt egy nagy házuk a szentesi Kertvárosban. Azt most eladták, és a település központjában vettek egy 83 négyzetméter alapterületű lakást az első szinten. – A gyerekek már felnőttek, ketten maradtunk a feleségemmel – mondta a cserével kapcsolatos kérdésünkre Gombos András. A kertes házat már nem tudták kihasználni. Azt gondolják, hogy az új lakásban egyszerűbb és kényelmesebb lesz az életük. Nem beszélve arról, hogy Szentes kedves város számukra, ahol otthon érzik magukat.  
segítették az árvízi védekezést.

Kitért arra is, hogy a gazdálkodók korábban már a demonstrációt is kilátásba helyezték a geotermális energia felhasználásával kapcsolatos előírások miatt, amelyek tönkretették volna őket. Az államtitkár kezdeményezésére módosították a jogszabályt: kisebb összeget kell fizetniük a gazdáknak szennyvízbírság címén. Az állattartó telepek hulladékkezelésére pedig Gombos András „új filozófiát" honosított meg, amelynek lényege az újrahasznosítás.

A volt államtitkár továbbra is tagja a fejlesztéspolitikai irányító testületnek, amelyet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vezet. Az egykori agrárminiszterrel, Németh Imrével környezetvédelmi szakértőként vesz részt a grémium munkájában. E hónap végéig még fizetés nélküli szabadságát tölti Gombos András, aki szeptember 1-jétől visszaül a kerületi főállatorvosi székébe, ahonnan államtitkárrá nevezték ki. Nem derogál-e neki esetleg ismét felhúzni majd a gumicsizmát?

– Ez a szakmám, 1966 óta művelem – válaszolta, hozzátéve: államtitkárként is ugyanaz az ember maradt, aki volt.





Továbbá:
Független fiatalok versenye Szegváron
A tisztiorvosok több feladata
Csatornát építtet a kastély vevője
Bíróság dönti majd el, ki nevelheti fel Koncz Judit lányát
Szigetelik a homlokzatot